G4Media.ro

Moscova amenință Chișinăul cu un „răspuns adecvat” în cazul în care Moldova…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Moscova amenință Chișinăul cu un „răspuns adecvat” în cazul în care Moldova se va alătura sancțiunilor UE impuse Rusiei

Moscova anunță că va fi „nevoită” să adopte măsuri corespunzătoare în cazul în care Republica Moldova se va alătura sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de deschide.md.

„După cum cunoașteți, anterior, aceste acțiuni din partea UE nu au rămas fără răspuns din partea noastră. Dacă și când Chișinăul se va alătura acestor restricții, noi vom fi obligați să adoptăm măsuri de răspuns adecvate în raport cu partea moldovenească. Subliniez că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la acțiunile neprietenoase”, a declarat ea în cadrul unui briefing de presă.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a declarat anterior că Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși. Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea contra Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Marea putere economica, marea a doua armata a lumii…ii bate ukrainenii de suna apa in ei si le e frica de sanctiuni din parta Moldovei. 🤣🤣🤣

  2. agresoru vrea sa fie lasat sa violeze si sa jefuiasca fara rezistenta…daca te aperi …esti dusman…daca accepti jafu esti tara prietena…🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕