G4Media.ro

Moscova a emis primele paşapoarte ruseşti pentru locuitori din orașul Herson. Lider…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Moscova a emis primele paşapoarte ruseşti pentru locuitori din orașul Herson. Lider instalat de ruși: „Se deschide o nouă epocă pentru noi. Este documentul cel mai important pe care îl deţine o persoană în viaţa sa”

Rusia a emis sâmbătă primele sale paşapoarte pentru locuitori din Herson, oraş din sudul Ucrainei ocupat de trupele Moscovei, au relatat agenţii ruse de presă, citate de AFP, preluată de Agerpres.

Conform agenţiei oficiale TASS, 23 de locuitori din Herson au primit, în cadrul unei ceremonii, un paşaport rus, o „procedură simplificată” permisă datorită unui decret semnat la sfârşitul lunii mai de preşedintele rus Vladimir Putin.

„Toţi locuitorii noştri din Herson vor să obţină un paşaport şi cetăţenia (rusă) cât mai repede posibil”, a dat asigurări în timpul ceremoniei Vladimir Saldo, şeful administraţiei pro-ruse din regiune, citat de TASS.

„Se deschide o nouă epocă pentru noi (…) Este documentul cel mai important pe care îl deţine o persoană în viaţa sa”, a precizat el apoi pentru agenţia RIA Novosti.

Conform autorităţilor proruse din Herson, data emiterii acestor prime paşapoarte ruseşti a fost aleasă pentru a coincide cu Ziua Naţională a Rusiei, 12 iunie, când se celebrează independenţa ţării.

Regiunea Hersoon a fost aproape în totalitate cucerită de armata rusă la începutul ofensivei sale lansate la 24 februarie. Decretul semnat de Kremlin la sfârşitul lunii mai, care autorizează autorităţile locale pro-ruse să emită paşapoarte locuitorilor, vizează de asemenea şi regiunea Zaporojia, controlată în parte de Moscova.

Ucraina a denunţat instaurarea acestei proceduri speciale, spunând că este o „încălcare flagrantă” a integrităţii sale teritoriale.

„Decretul prezidenţial rus este nul din punct de vedere juridic şi nu va avea consecinţe” asupra „apartenenţei locuitorilor din teritoriile ocupate temporare de Rusia la cetăţenia ucraineană”, a transmis Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Un pașaport e un document important, așa e…
  Păcat ca in cazul lor e rusesc… nu valorează nici cât o rolă de hârtie igienica din aia ieftină, de 50 de bani, din aia de e atât de proasta încât îți miros degetele a Rusie când te ștergi la …

 2. În Siberia unde e fi deportați, nu le trebuie cetățenie ucrainiană.

 3. „Se deschide o nouă epocă pentru noi…” EXACT! epoca in care prin furt, crima si viol se evidentiaza statul terorist Rusia!

 4. Nu vrea nimeni să fie rus. Anual emigrează din Rusia 300000 de tineri. Rusia e o mizerie.

 5. Cam tot atâția si din Romania.

 6. imparte la 10 si poate afli adevarul. dar nu te intereseaza pe tine ala. tu doar sa mai minti un pic.

 7. @andrei: Ha, m-ai prins. Proporția este aceeași, Federația Rusa are de vreo 9-10 ori mai multi cetățeni decât Romania.

 8. Cel mai important document… Poate după certificatul de deces 😎

 9. „Este documentul cel mai important pe care îl deţine o persoană în viaţa sa”
  Foarte adevarat avand in vedere ca viata se scurteaza drastic odata ce ai pasaportu ala si esti la 15 km de front.

 10. Pașaportul rusesc valoreaza fix nimic. Au fost arse mai multe pasapoarte rusesti in ultimele 3 luni decat vor acorda in ucraina vreodata.