G4Media.ro

Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța…

Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula

Ministerul Educației va modifica programa școlară, “pentru învățarea în sistem online”. “În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă de fapt adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrile Pro TV.

În ceea ce privește olimpiadele, “în cadrul Ministerului Educației sa face o analiză. Sunt colegi profesori care consideră că este necesar să realizăm și activitățile acestea în sistem online, dacă nu putem să le organizăm ca până acum, însă sunt și colegi care spun că ar trebui să le anulăm. E o discuție în cadrul MEC pe această temă”, a precizat Anisie.

Întrebată cu privire la modul de organizare a tezelor școlare, în sistem online, ministrul Educației nu a precizat concret cum vor susține elevii aceste testări, dar a amintit că “în primăvară am luat decizia eliminării tezelor”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Imi cer scuze.

  Noapte buna !

 2. Ia te uită! Schimbarea la față. Veniți de luați fotoni online!

  • Meh, am stabilit că ce fac ei e un fel de teleprezenta, nicidecum cursuri online. Până acolo mai este mult 😛

 3. Evaluarea online este una de gandire. Poti avea acces la internet si manuale in timpul testului dar nu ajuta la nimic daca nu ai inteles conceptul si nu poti descrie in cuvinte personale. Matematica spre exemplu este ghidata la nivel creativ. Nu intereseaza pe nimeni cat e 235÷17 dar intereaza sa-poti sa construiesti 3 probleme din domenii diferite unde folosesti o astfel de impartire. Iar cand rezolvi impartirea sa arati pasii logarotmici.

 4. E hai, nu va grabiti sa adaptati acum. Mai asteptati pana la vacanta de vara.

 5. In România, nu poti da olimpiadele online, mai ales județeană si selecția loturilor.
  Trebuie implementat un instrument de supraveghere, cum este la TOEFL Home, altfel ne trezim cu sute de lucrări perfecte.
  Sau cum s-a întâmplat la selecția ptr. Olimpiada Europeană de Fizică, au intrat toti copiii de clasa a 11 a ai doamnei coordonator.
  De ce de clasa a 11 a?
  Pentru că urmau să aplice in strainatate in toamna acestui an si aveau nevoie.:)))) :(((((.
  Bine, măcar la Olimpiada Europeană de Fizică a făcut un simulacru de evaluare, dar la Olimpiada Țărilor Baltice a făcut echipa direct din cele 2 clase pe care le are, fără nicio greață.
  Așa că, doamna Anisie, ori găsiți o modalitate de a le organiza cu prezenta fizică(ca la Evaluarea Nat.din vara), ori le anulati.
  Ptr.faza națională, tot prezența fizică, într-o scoala apropiată de copil unde să poate fi supravegheat video.

 6. O analfabetă funcțional e la cârma învățământului românesc iar rezultatele vor fi așijderea!

  În 6 luni de zile n-a pregătit nimic altceva decat licitatii, uneori nici alea! O panaramă!

  Monikka Anisie e Viorica Dăncilă a PNL-ului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.