G4Media.ro

Monica Anisie: Analizăm varianta de a aduce în curtea școlii containere sau…

Foto: gov.ro

Monica Anisie: Analizăm varianta de a aduce în curtea școlii containere sau corturi pentru a se putea respecta distanțarea socială, dacă în toamnă va exista un al doilea val de îmbolnăviri

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a explicat, luni seară, la B1 TV, că, dacă temerile experţilor se adeveresc şi din toamnă ne vom confunta cu un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotaţie la şcoală, un alt scenariu fiind acela în care, luând în calcul şi experienţa altor ţări, orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor, transmite News.ro.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educaţiei, printre care şi acesta (n.r. – al venirii elevilor prin rotaţie la şcoală, în timp ce alţii participă la lecţii online), iar în această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Ea a explicat că este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment, neexistând condiţii pentru respectarea regulilor de distanţare impuse de Ministerul Sănătăţii.

”Ştim cu toţii că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar şi mai mulţi, şi aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţare de 2 metri în faţă, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi. De aceea spuneam că Ministerul Educaţiei se gândeşte, împreună cu autorităţile publice locale, să găsească soluţii pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii – să găsim soluţia în aşa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel. Deocamdată însă, aşa cum se ştie, am reluat cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a şi ne pregătim pentru examenele naţionale”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Sursa foto: gov.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Asta e mai neroada ca analfabeta….sa se mute guvernul si parlamentul ala de paraziti in corturi si containere….pnl aceeasi mizerie

 2. Soluție de conțopist. Să presupunem că o clasă are 30 de elevi rezultă că acea clasă va fi divizată în 3 grupe, una în clasa de bază și două la container sau cort, deci în fapt s-au creeate încă două clase. Cine va preda la cort/container simultan cu predarea în clasă pentru că numărul de profesori este același. Să nu mai vorbim de generalizarea dimensiunilor claselor și de spațiul disponibil pentru amplasarea containerelor/corturilor și asigurarea microclimatului optim în acestea.
  Soluție posibilă: ministerul asigură dispozitive de comunicație pentru 2/3 din elevii fiecărei clase, asigură software unitar de e-learning cu streaming inclus. Orele se vor desfășura săptămânal regim mixt off-line, on-line astfel încât la orele off-line să se poată asigura distanța de siguranță, iar ceilalți elevi vor participa la curs de acasă în regim on-line.

  • Ce pretentii sa ai? Ei inteleg mult mai usor ce e ala un cort spre deosebire de ce inseamna de fapt e-learning.

 3. Auziti, dar de ce nu ii spuneti lui Catu sa intre nitel in analiza calculului pensiilor speciale: odata sa le anuleze, apoi daca nu are cohones, sa se uite la modul de calcul acolo unde va avea surprize gen : dl pensionar a sarit cu parasuta in ultimul an de x ori pt a-si asigura dublarea pensiei, domnul y s-a strecurat pe ordin de ministru (mana-n mana cu sefu direct) a.i. sa apara cum ca ar fi participat la distrugerea unui lot de armament expirat (altii au distrus toata viata si nu le-a dublat nimeni pensia) si uite asa ii s-a dublat pensia !
  Ia sa vezi catule ce surprize ai in modul de calcul al pensiilor speciale! Asta daca nu vrei sa le anulezi/supraimpozitezi!

  Apoi Catule, dute spre chiriile din justitie: acolo baietii procurori, judecatori, declara nonsalant ca nu au casa, si ca statul trebuie sa le deconteze chirie ! Chiria este intre 500 – 1000 euro net per luna! Ei au proprietati, dar le tin pe numele parintilor!

  Apoi catule, spune-i la tanti aia de la ministerul muncii sa recalculeze automat pensiile oamenilor pe baza legii din 2015! Olguta nu le-a recalculat, trebuie si acum sa mearga omul sa ceara recalculare ! Acum in 2020, dupa 5 ani! Vezi catule cum sunteti, pt specialii paraziti sunteti muma iar pt omul de rand sunteti o adevarata CIUMA!

  Si uite asa catule, faci scoli, spitale etc Doar trebuie sa opresti hemoragia financiara catre calaii neamului asta, catre cei 300.000 de speciali militari si catre cei 1.5 mil de bugetari!

  Nu mai zic de cumulul pensie salar! Nu mai zic de cumulul pensie speciala + activitate pe langa judecatoarii (gen expertize etc) unde la fel, cei tineri nu au loc de fosilele comuniste scoase la pensie la 45 de ani, care acum isi completeaza veniturile pe baza diplomelor date la numar de armata la iesirea la pensie! Adica, hai, esti pensionar militar, dar lasa-l si pe ala care nu are nici un venit, sa traiasca, lasa-l sa faca el o expertiza tehnica, etc !

  Asta-i treaba catule! Demisia si la gara, daca nu ai cohones sa opresti hemoragia financiara! Ne imprumuti luna de luna pe 30 de ani pt trantorii speciali militari! Bah, spune-le ca si nepotii lor vor plati creditele astea!

 4. Nu va mai agitați!
  Sunt probabil aceleași containere tip WC promise de Cati…
  Chiar va imaginați ca in 2 luni se pot achizitiona, transporta, amenaja si da in folosință mii de containere tip birou ?

  PSD era mic copil pe lângă doamna ,,Nimica Anisie”
  Cum era vorba aceea ? Dacă tăceai…
  Cu fiecare elucubrație scoasă doamna NimicA se afundă tot mai tare

 5. Buna seara!Insist privind competențele digitale ale profesorilor!!Asa cum copii susțin examen de bacalaureat pentru a obține aceasta diploma,profesorii și învățătorii de la stat să muncească toată vara pentru că au avut concediu în martie-aprilie până si-au dat seama că trebuie sa-si justifice salariul din mai,iunie și,au inventat programul online!!!E S U A T!!!Vara asta …amânări pentru Klauss si Carmen la Miami!!!