G4Media.ro

Moldova se teme de o invazie rusească / Premierul Natalia Gavrilița: „Suntem…

Foto: Eugen Tomac / Facebook

Moldova se teme de o invazie rusească / Premierul Natalia Gavrilița: „Suntem foarte îngrijorați” dacă Rusia avansează spre Odesa

Prim-ministrul Republicii Moldova a declarat că este „foarte îngrijorată” de o posibilă invazie rusă în țara sa, adăugând însă că autoritățile de la Chișinău fac „tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea”, potrivit Sky News.

„Este un scenariu ipotetic deocamdată, dar dacă acțiunile militare se mută mai departe în partea de sud-vest a Ucrainei și spre Odesa, atunci, bineînțeles, suntem foarte îngrijorați”, a declarat Natalia Gavrilița pentru CNN, duminică.

„Suntem foarte îngrijorați, mai ales având în vedere că trupe (rusești) se află pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria”, a spus Gavrilița. „Facem tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea și pentru a ne asigura că luptele nu se intensifică”.

Ea a adăugat: „Dacă o țară poate începe un război de anexare fără nicio considerație pentru dreptul internațional, atunci, în acest sens, nimeni nu este în siguranță. Cred că multe țări sunt îngrijorate.”

Rusia a revendicat teritoriul de-a lungul coastei sudice a Ucrainei, dar, deși a efectuat lovituri aeriene asupra orașului-port, nu a ajuns până la Odesa, o țintă esențială datorită importanței sale maritime.

Chișinăul se teme de mult timp că, dacă Vladimir Putin reușește să avanseze în această direcție, următoarea sa țintă ar putea fi Moldova.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Rusia va elibera Moldova de vestul decadent isr steagul rusesc va flutura iar mandru la Chisinau. Nu va opuneti fratilor eliberatorilor rusi.

    • Se pare că fumezi aceași ‘marfă’ ca și Orban. Zi-mi și mie, așa mai pe ocolite, discret… cum fac și eu rost ?..