G4Media.ro

Moldova: Partidul pro-rus „Șor” a desemnat-o pe Evghenia Guțul drept candidat la…

Sursa foto: captură video

Moldova: Partidul pro-rus „Șor” a desemnat-o pe Evghenia Guțul drept candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei

Partidul „ȘOR” din Republica Moldova, pro-rus și anti-european, și-a desemnat miercuri candidatul pentru funcția de bașcan al Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, pentru alegerile din 30 aprilie. Este vorba despre Evghenia Guțul, care de profesie este jurist și este originară din comuna Etulia, din regiunea autonomă, transmite Unimedia.

Candidatul a depus actele necesare pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, necesar pentru susținerea pentru funcția de guvernator.

Evghenia Guțul a fost însoțită, la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, de către lideri și simpatizanți ai Partidului „Șor”, printre care deputatul Marina Tauber, consilierul din Consiliul Municipal Chișinău, Serghei Burgudji și alți reprezentanți ai formațiunii. Aceștia susțin că îi vor acorda tot sprijinul necesar Evgheniei Guțul.

După înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul va recepționa listele de semnături. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, pretendenții pentru fotoliul de bașcan urmează să adune între 1.500 și 2.000 de semnături, din minim nouă localități. După aceasta, va fi dat startul campaniei electorale, în cadrul căreia candidatul pentru funcția de guvernator din partea Partidului „Șor” va prezenta programul electoral și planurile privind dezvoltarea regiunii autonome.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. regiune autonoma, dar primeste 80 la suta din cheltuieli de la bugetul de stat al moldovei. vrei autonomie? cheltuie doar din taxele si impozitele stranse in regiune!