G4Media.ro

Modificări la Legea energiei: Primăriile pot cofinanţa extinderea reţelelor de gaze naturale.…

Modificări la Legea energiei: Primăriile pot cofinanţa extinderea reţelelor de gaze naturale. Prosumatorii vor avea compensare cantitativă / Branşare gratuită la reţelele de energie şi gaze naturale pentru toţi clienţii casnici

Primăriile pot cofinanţa extinderea reţelelor de gaze naturale, iar prosumatorii (care au unităţi de producere a energiei de până în 200 kW) vor beneficia de compensare cantitativă, în timp ce furnizorii de energie electrică sunt obligaţi să achiziţioneze energia electrică, la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unităţi de producere a energiei cu o putere instalată între 200 kW şi 400 kW. Măsurile au fost aprobate în şedinţa de joi a Guvernului, unde a fost adoptată Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 precum şi modificarea Legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie nr. 220/2008.

„La propunerea Ministerului Energiei în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 precum şi modificarea Legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie nr. 220/2008. Era necesară adoptarea acestei OUG având în vedere că realizăm şi transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/944 privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică”, a informat Ministerul Energiei.

Totodată, printre modificările realizate prin OUG se numără următoarele:

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Prosumatorii ?

    • Prosumatorii sunt consumatorii care au o unitate de producție de energie electrica, de obicei panouri foto-voltaice, legati la o rețea electrica. Ei si produc si consuma energie. Diferența între ce produc si ce consuma intra in rețea si se scade din factura. Adevăratul beneficiu al acestei legi, dacă va intra in vigoare in forma de mai sus, este ca se va face compensare cantitativa si nu valorică, așa cum e in prezent! Adică un kw consumat va fi compensat cu un kw produs => factura 0, vs in prezent, un kw consumat, cu preț de 1 leu, este compensat cu un kw produs, cu prețul de, sa zicem, 0,3 lei => factura de 0,7 lei.

  2. 80% din banii primariilor se duc pe salarii mesimtite. Adica, un primar de catun are 120 de milioane si voi vreti sa mai dea si la investitii!
    Traiasca litruta! Aia di la olteni!

  3. A scos și Virgil Popescu o căcăreaza în 2 ani de guvernare! Speră că va scăpa cumva de pușcărie!