G4Media.ro

Modificări la Codul Muncii. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru…

Modificări la Codul Muncii. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru angajatorii care întârzie plata salariului / Sancțiuni și pentru „bani în plic”

Guvernul a adoptat luni o serie de modificări la Codul Muncii, pentru combaterea „muncii la gri” și pentru sancționarea angajaților care întârzie la plata salariului sau dau „bani în plic”

În primul rând, Guvernul a anunțat că introduce măsuri pentru combaterea fenomenului cunoscut sub denumirea de „muncă la gri”, care constă nu doar în disimularea unui contract individual de muncă cu normă întreagă într-un contract de muncă cu timp parțial, ci și în acordarea în fapt de către angajator a unui salariu mai mare decât cel evidențiat în documentele financiar-contabile, așa numitul „salariu în plic”.

Astfel, va fi reglementată contravenția  de acordare a unor drepturi salariale net mai mari decât cele constituite și evidențiate în statele de plată ale salariaților.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Deci daca nu ai cash flow mai mult de o luna PNL iti recomanda sa inchizi firma.

  • Tuta asta nici cati ani are nu știe. Crezi ca știe ce e aia caș flou? Își închipuie ca e ceva ce curge din vaca..

 2. DUamna Turcan
  Sa nu uitati de : biblioteci, institutii de cercetare, plasment social, etc ( nu includ Primarii de la Cucuteii din Deal, ca aia se descurca local) care sunt platiti ODATA pe an, nu lunar, in acele situatii la ce ajuta amenda ? Ca sa nu aiba pentru alte salarii ?

  DUamna Turcan
  Bugestul de Venituri si Cheltuieli al Ministerului este impovarat de acel Tuareg negru care blocheaza circulatia incepand cu ora 17 intre Magheru si Palatul Regal, de ce nu mergeti cu un Duster ? Sau Logan ? Va miroase rau ? Acel Tuareg care il utilizati consuma inutil 20.000 lei pe luna NUMAI pentru Dvs ! Chiar nu va e rushine DUamna Turcan ?

 3. Gata, a „rezolvat” Țurcana cumulul de funcții. Acum s-a apucat de altele!

 4. Foarte bine sunt foarte multi angajatori care isi bat joc de angajati ba intarzie bavte arde la bani in plic
  Foarte bine sunt de acord eu unul sunt patit
  Si sper sa o puna in aplicatie.
  Baravo

 5. Cei care aplica legea sunt tot ITM, o institutie care primeste bani precum copiii orfani din Africa.

 6. Oredicere a impozitelor pe muncă pe când.

 7. De ce nu se dau sporurile de vechime la asistenții personi

 8. De ce nu se dau sporurile de vechime la asistenții personali?

 9. Codul muncii este caduc in foarte multe prevederi si are nenumarate fapte care se amendeaza. Cateva in plus nici nu mai conteaza. Asta nu face decat sa creasca aroganta inspectorilor care merg in control si catre care se indreapta acel ” bani la plic”. Nimeni nu-i deranjeaza, nimeni nu-i intreaba de unde au case, masini, etc..

 10. Unde pot sa denunt si eu pe cineva care nu vrea sa ne treaca la 8 ore. Ne trece la 2 ore si noi muncim 8

 11. Buna ziua,
  De ce Ministerul Muncii abuziv intarzie aplicarea Legii nr.127/2019 cu privire la valorificarea tuturor veniturilor pentru care angajatorii au calculat, retinut si virat CAS si ignora Decizia nr. 19 din 17 octombrie 2011 pronuntată de ICCJ în recurs în interesul legii privind interpretarea dispozitiilor art. 2 lit. e), art. 78 si art. 164 alin. (1) si (2) din Legea nr. 19/2000 si ale art. 1 si 2 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 4/2005, Protocolul nr.1 al CEDO ?

  Co deosebit respect,
  Ecaterina Ignat