G4Media.ro

Modalitățile de implicare a tinerilor, la nivel european se diversifică/ VIDEO Francesca…

Foto: European Union 2021

Modalitățile de implicare a tinerilor, la nivel european se diversifică/ VIDEO Francesca Cristea, Europuls: A fost propusă la nivelul UE o analiză de impact la fiecare inițiativă privind modul cum afectează sectorul tinerilor

A fost Anul European al Tineretului și urmează Anul European al Competențelor, așadar tinerii vor fi din nou în centrul atenției și politicile formulate la Bruxelles vor avea impact semnificativ în acest sector. În același timp, tinerii își pun tot mai mult amprenta pe ceea ce se decide la nivel european.

Maria Francesca Cristea, Head of Policy and Programs la Europuls, a explicat în dezbaterea de marți, 29 noiembrie că la Conferința privind Viitorul Europei (o consultare amplă cu publicul larg din toate Statele Membre, care a durat aproape doi ani) o treime dintre participanți au fost tineri și între propunerile finale se regăsește aplicarea unei analize de impact sau „Youth Test” politicilor publice care se adoptă la nivelul UE. Aceasta, pentru a vedea de fiecare dată în ce mod este impactat sectorul de tineret.

Trendul european în privința implicării tinerilor include, pe de altă parte, metode neconvenționale precum social media și proteste, de exemplu recenta campanie – „Ban Unpaid Internships”, precum și faptul că, în prezent, tinerii se adresează direct decidenților, ceea ce reprezintă un atu major în modul cum își pot face auzite opiniile, mai explică Francesca Cristea.

Dezbaterea integrală de marți, 29 noiembrie poate fi urmărită aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dar știți de party-ul ăla organizat de un departament al CE, ținut în metaverse-ul lui Zuckerberg, care a costat 387.000 de euro și a strâns 5 oameni? De ziceau ei că e organizat ca să arate tinerilor ce poate face CE pentru ei?
  Că d-aia zic: această ciupercă europeană s-a întins prea mult. Prea mulți bani sparți aiurea, numai ca să aibă o hoardă de funcționari un loc de muncă. E timpul ca această structură să fie reformată, altfel nu avem nici o șansă în fața celorlalte mari blocuri economice. Noi spargem banii pe „analize de impact la fiecare inițiativă” iar China trimite oameni în spațiu.

  • Awww….ati lovit UE acolo unde este moale si doare cel mai tare. Corect! Subscriu!

  • Ce consens intre postaci… mare frumusete. Pe Sputnik gasiti aceleasi informatii despre „europa cea rea”…

   @ New Level China isi trimite dizidentii in puscarii sau direct pe lumea cealalta. Ca si Putin dealtfel.

 2. Ca tanar mic antreprenor pot spune ca ultima aventura a UE in mediul online(directive impuse serivicilor de internet banking) mi-a blocat cardul de 2 saptamani iar cei care ofera serviciul spun ca asteapta lamuriri de la UE pentru a putea functiona in UE.
  Deci da…ue este o mizerie incompetenta comunistoida diversificata.

 3. FANTASTIC SI FOARTE BOMBASTIC… in rest tocam bani pe programe…