G4Media.ro

Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț în Pastorala de Crăciun: ”Nu-i rău că ne…

sursa foto: actualdecluj.ro

Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț în Pastorala de Crăciun: ”Nu-i rău că ne preocupă telefonul mobil, laptopul, da-i rău dacă nu mergem la Liturghie în ziua de Crăciun, că nu mai colindăm, că nu-i mai vizităm pe cei apropiaţi”

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, arată în Pastorala de Crăciun că, din păcate pentru mulţi, datinile cu „flori de măr” şi „leru-i ler” nu mai reprezintă nimic şi „copilăria sfântă” de odinioară s-a dus, informează Monitorul de Cluj.

”Sărbătoarea este însoţită de dalbe datini, de tradiţii ce ne vin de la înaintaşii noştri, de bucurii spirituale şi materiale, de atenţii pe care le facem celor dragi şi, mai ales, de Liturghia din ziua Crăciunului. Din păcate pentru mulţi, dalbele datini cu «flori de măr» şi «leru-i ler» nu mai reprezintă nimic. Copilăria sfântă de odinioară s-a dus. O spune limpede Eminescu: «Astăzi chiar de m-aş întoarce/ A-nţelege n-o mai pot…/ Unde eşti, copilărie,/ Cu pădurea ta cu tot?»”, arată mitropolitul Andrei Andreicuţ în Pastorala sa de Crăciun.

El consideră că, deşi se face religie în şcoli, preocupările duhovniceşti sunt modeste.

„Fiind realişti, observăm situaţia în care ne aflăm: se face religie în şcoli, dar preocupările de natură duhovnicească sunt aşa de modeste. Nu-i rău că ne preocupă telefonul mobil, laptopul, da-i rău dacă nu mergem la Liturghie în ziua de Crăciun, că nu mai colindăm, că nu-i mai vizităm pe cei apropiaţi”, a scris Mitropolitul Clujului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Preot=șacal lacom
  Biserica=SRL de exploatat fraieri

 2. Nu inteleg ce cauta religia in scoli?

  • „Spalare pe creier” intelegi? Asta e religia.

  • Unii oameni nu simt ca exista Dumnezeu, sunt prea insensibili si prea pragmatici.
   Oricum Europa va fi asimilata in curand de catre musulmani, si cei atei vor trebui sa fuga in america sau australia, iar cei credinciosi – musulmani vor merge des la moscheie sau putinele biserici care vor ramane. islamul, unde este majoritar, nu permite ateismul sau credinta fara donatii catre cei saraci si multe fapte bune.

  • Nu înțeleg ce cauți tu pe pământ.

 3. Ortodoxismul este un fel de psd. adica o hoție la drumul mare!

 4. Si pe el il preocupa Mercedesurile.

 5. Du-te sfatosule , du-te !

 6. Tot de ei veți avea parte

 7. dar matale vii să te smiorcăi după leru-i ler!

 8. Cu așa ”modele” nici nu-i de mirare. Vina nu este a tabletelor și laptopurilor (BOR are cea mai dezvoltată rețea de propagandă pe rețele sociale și TV) ci faptul că discurul este de ev mediu. Plus ipocrizia discursului de la povață la model. Popși cu mașini ultimul tip, cutiile milei golite cu umerașe de sârmă, scandaluri sexuale prin mănăstiri, discrus sexist împotriva femeilor. Când veți veni în secolul XIX și veți fi modele de cinste și corectitudine atunci poate că lumea va reveni la biserică.

  P.S. Fenomenul este general nu numai în România

 9. Europa va fi islamica sau crestina o duda! Crestina a fost si a trecut. Vin musulmanii in europa. corect. Dar voi credeti ca musulmanii nu se vor trezi?! o data cu civilizatia si cultura vine si trezirea legata de religie. Occidentul nu a devenit ateu din rautate sau lipsa de cunoastere ci datorita educatiei. La fel se intampla usor usor cu toate popoarele (indiferent de religie) care incep sa aiba acces la educatie si stiinta.

  Iar „credinta” la romani nu prea are legatura cu religia. E mai mult superstitie. Plin de credinciosi care fura, injura, beau, etc dar is murdari de pilde pe la gura : ))))

 10. Dacă civilizație înseamnă occident și ce promovează el- crimă, prostituție, droguri, etc, atunci nu mă mir că am ajuns unde suntem… trist cum a putut decădea omenirea și cum tot compromisul a ajuns la loc de cinste. Halal civilizație, bucurati-vă de prostie….

 11. Atâtea comentarii acide aici și atâtea cârteli împotriva credinței! Voi sărbătoriți Crăciunul, fraților? Și dacă da, ce sărbătoriți vii de Crăciun? Sau să înțeleg că toți cei care cred credința în ușă, nu se bucură de sărbătoarea asta? Nu prea cred…