G4Media.ro

Miting în fața Ministerului Muncii. Sindicaliști din poliție, administrație publică, asistență socială…

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Miting în fața Ministerului Muncii. Sindicaliști din poliție, administrație publică, asistență socială și penitenciare, nemulțumiți de plafonarea salariilor

Sindicaliştii afiliaţi Federaţiei PUBLISIND organizează, miercuri, un miting în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi alte acţiuni similare în faţa prefecturilor din Bacău, Timiş şi Cluj, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de organizaţia sindicală.

Federaţia PUBLISIND include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

Organizaţia sindicală a demarat proteste începând din 31 decembrie 2020, ca reacţie faţă de adoptarea de Guvern a OUG nr. 226/2020, prin care salariile angajaţilor din sistemul public sunt plafonate la nivelul lunii decembrie 2020.

Revendicările sindicaliştilor sunt eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi corelarea creşterii salariului minim cu majorarea preţurilor de consum, conform comunicatului.

Sindicaliştii Federaţiei PUBLISIND îi solicită prim-ministrului Florin Cîţu o întrevedere în vederea soluţionării revendicărilor, se menţionează în comunicat.

Federaţia PUBLISIND avertizează că, în cazul nerezolvării solicitărilor, acţiunile de stradă vor continua pe termen nedeterminat.

„Protestele vor continua pe termen nedeterminat. (…) Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de Executiv şi aprobate în Parlamentul României. (…) Pentru o salarizare decentă şi echitabilă aşteptăm cuminţi la rând încă din anul 2010, an în care mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o nouă Lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaţionale. (…) Sporurile sunt îngheţate din anul 2010. Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile, după doar doi ani de aplicare a Legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022”, se precizează în comunicatul Federaţiei PUBLISIND.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. MARȘ ÎN SECTORUL PRIVAT! ACOLO PUTEȚI AVEA SALARIUL CARE-L MERITAȚI!!!!!!

 2. Ies bujetarii. Nu le scade salariul, vouchere primesc in continuare, in somaj nu sunt trimisi.
  Dar bujetarii ies.
  MARS la privat.

 3. …Beneficiarii guvernării PSD.

 4. Bine măi băieţi cum vedem că metoda asta cu sindicaliştii care sunteţi pe statul de plată a PSD care sunteţi complet absenţi în guvernările PSD (unde aţi fost în ultimii 12 ani?) dar tare activi în alte guvernări care nu sunt a PSD o să vă oferim o contra ofertă.
  Uite dacă tot nu vă putem dezvăţa de prostia asta să vă vedem toţi angajaţii pe pile scoşi în stradă că se maimuţăresc pentru PSD NE GÂNDIM SĂ TRANSFORMĂM MITINGURILE VOASTRE ÎN MITINGURI ADEVĂRATE şi să venim să vă ajutăm DAR SĂ CEREM CHESTII PE BUNE NU PROSTII PENTRU JOCURI POLITICE şi aşa vom câştiga toţi, voi vă veţi maimuţării iar noi ne vom folosi de prostia voastră ca SĂ FACEM CHIAR MITINGURI PE BUNE ŞI SĂ IASĂ CEVA BUN DIN ELE…..ia spuneţi aşa că avem idei bune?
  Sau am putea să începem să identificăm şi să scăpăm de pile şi piloşi din sistemul de stat şi poate dăm şi de ceva zdrăngănele…..cred că nici ideea asta nu e proastă?

 5. La munca bă,ca aveti zeci de mii de lei salariu,pensionari la 50 de ani ,pensii mii de lei,va mai luati încă un servici.A,si tichete de vacanta…cit va mai ținem in spate?

 6. Astept ziua cand se vor amana salariile bugetarilor si pensiile (imi pare rau pentru parintii si bunicii nostri) din lipsa fondurilor disponibile. Am o rugaminte la redactie: se poate un articol cu situatia firmelor deschise vs inchise in anul 2020 si apoi 2021? Vrem sa avem o imagine mai clara asupra dezastrului in mediu economic autohton. Multumesc anticipat.

  • Nu va fi niciodata lipsa de fonduri. Se poate printa la infinit la BNR la costul hiperinflatiei. Aurul si argintul meu asteapta:))

 7. Nu va e rusine, scarbelor? V-a trimis dancu sa protestati?

 8. Ăștia trăiesc din salarii??? Eu credeam că totul este o fațadă pentru primit șpăgi și tratat cetățeanul precum un animal de muls șpăgi. Cred că e o confuzie. Nimeni din membrii acestei piramide a șpăgilor și a neamurilor nu trăiește din salarii. Să se verifice ce viloaie au și ce mașini conduc și unde își fac concediile. Să se verifice unde și-au angajat familioanele.

  Membrii unui stat eșuat protestează… când se trăg de șireturi cu toți interlopii și le pupă mâna cu șpagă nu mai protestează. Nu mai pot eu de protestul vostru de șpăgari.

 9. Mulți tâmpiți pe lumea asta!și numai de ăștia pricepuți! băi tâmpiților:viloaie și bani mulți au sefimea,talpa care trage nu se diferențiază prea mult de cei din privat!am muncit și la stat și la privat!cam tot dracul ăla este!bătaie de joc e și la privat și la stat!la ăia mici și fără pile!zice că dau afară și fac reduceri!cine o să știe subiectele de la concurs:pila sau prostul care trage!?!ce credeți!o opinie!

 10. Placuta suedeza pentru toti functionarii publici si bugetari nemultumiti de imbuibarea in care se afla .