G4Media.ro

Misterioasa firmă care a devenit pepiniera de miniștri pentru administrația Joe Biden

Misterioasa firmă care a devenit pepiniera de miniștri pentru administrația Joe Biden

WestExec Advisors, o companie de consultanță fondată în 2017, a devenit principala pepinieră de demnitari pentru viitoarea administrație Joe Biden, scrie Politico într-o investigație. Compania ocolește regulile aplicate industriei de lobby pentru că oferă doar servicii de ”consultanță strategică”, ceea ce face ca angajații săi, în frunte cu viitorul secretar de Stat, Antony Blinken, să nu fie obligați să publice lista clienților.

WestExec Advisors este formată practic din foști diplomați, militari și angajați ai Casei Albe în mandatele prezidențiale ale lui Barack Obama, potrivit Politico, și servește ca o bază majoră de recrutare pentru administrația în formare a lui Joe Biden.

Compania a fost fondată de Antony Blinken (anunțat deja ca viitor șef al diplomației SUA) și Michèle Flournoy, despre care presa americană a scris că este posibila viitoare șefă a Apărării.

Alți cinci angajați ai companiei și-au anunțat plecarea și au intrat în staff-ul lui Joe Biden, urmând să ocupe poziții de top la Pentagon, Trezoreria SUA și alte agenții guvernamentale.

Alți doi importanți directori din WestExec se numără printre consilierii lui Biden: Bob Work, fost adjunct al Secretarului Apărării în administrația Obama, și David Cohen, fost adjunct al șefului CIA și al Trezoreriei SUA.

Din cei 38 de angajați ai companiei de consultanță strategică, cel puțin 21 au donat pentru campania electorală a lui Joe Biden, cea mai mare sumă donată fiind de 100.000 de dolari din partea lui Michèle Flournoy.

În plun, Jen Psaki, și ea membră a Administrației Obama și angajată a companiei WestExec, e consilier al echipei de tranziție a lui Joe Biden. Lisa Monaco și Julianne Smith, ambele angajate la WestExec, sunt considerate opțiuni pentru posturi de top în viitoarea administrație.

Și un detaliu semnificativ prezentat de Politico: compania West Wing are o clauză în contractul de închiriere a sediului care îi permite să rupă contractul dacă anajații sunt chemați să lucreze în serviciul public. Foto: Antony Blinken / Moldova.org

 • Citește și:

Joe Biden anunţă revenirea pe scena politică internaţională a unei Americi „pregătite să conducă lumea”

Rădăcinile românești ale viitorului șef al Departamentului Securității interne anunțat de Biden: Mama lui Alejandro Mayorkas, evreică fugită de Holocaust din România în Cuba în anii 40

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Transparenta maxima nu ca la rasistul /sexistul/narcisismul trump

 2. White House Inc.

 3. Deci cum se cheamă de fapt firma?
  Incepe in articol ca WestExec și încheie cu West Wing în ultimul paragraf.

 4. Mi se pare normal sa-si aleaga o echipa de oameni pe care ii cunoaste si cu care a lucrat. In vremea lui Obama, Casa Alba a aratat foarte bine si articulat. Succes!

  • Da, e normal. Problema cu normalul e că tot în timpul lui Obama s-au acumulat probleme și frustrări reale, economice și sociale, care alături de rasismul și extremismul religios tipic american au dus la Trump.
   Si vestea cea mai proastă e că următorul Trump e obligatoriu dacă faci ce a făcut Obama, cu aceeași oameni și e foarte puțin probabil sa fie atât de incompetent și să ii pice în cap o epidemie. Adio democrație americana în 4-6 ani.