G4Media.ro

Mișcarea Declic anunță că mii de plângeri împotriva jandarmilor acuzați de violențele…

Mișcarea Declic anunță că mii de plângeri împotriva jandarmilor acuzați de violențele din 10 august au fost trimise liderilor UE, NATO și ONU prezenți în România în aceste zile

Mișcarea civică Declic anunță, într-un comunicat, că peste 4200 de plângeri împotriva jandarmilor, acuzați de violențele din 10 august, au fost transmise pe adresele de mail ale celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU prezenți în acest zile la Bucureși. Amintim că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și înaltul reprezentant al UE, Federica Mogherini, se află joi la București iar săptămâna viitoare va avea loc la Palatul Parlamentului consiliul JAI (miniștri de justiție din țările UE).

Redăm mai jos integral comunicatul Declic:

”Inbox-urile celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU, prezenți zilele acestea în România, asaltate de peste 4200 de plângeri ale românilor împotriva jandarmilor. Cetățenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violențelor
exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018.

”Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forțele de ordine al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestații este ultima soluție a autorităților. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forță, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu șrapnel și tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, pașnici, inclusiv copii, bătrâni și femei însărcinate care își exercitau dreptul democratic de a protesta”, se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4200 de români, la inițiativa comunității Declic.

Scrisoarea comunității Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE și Jandarmeria Europeană și poate fi accesată aici:

”Doamnă Mogherini, domnilor Lacroix și Stoltenberg, jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiași care, în 10 august 2018, au lovit și gazat fără menajamente femei însărcinate, copii și bătrâni care își exercitau pașnic dreptul democratic de a protesta. Nu le permiteți să aibă onoarea de a vă însoți și luați în calcul mesajul românilor care v-au scris și vă solicită retragerea jandarmilor din misiunile internaționale de menținere a păcii”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

Mesajele trimise prin e-mail vin după ce peste 80.000 de cetățeni au semnat petiția ”Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU”, în care susțin inclusiv retragerea jandarmilor din misiunile internaționale NATO, UE, OSCE, după ce jandarmii au agresat, la protestul din 10 august 2018, mii de manifestanți pașnici.

În acest moment, în urma petiției inițiate de comunitatea Declic, Organizația Națiunilor Unite a demarat o anchetă și cere explicații statului român pentru violențele de la protestul diasporei. În luna martie este preconizată finalizarea anchetei ONU.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Asa este, am primit si eu câteva!

  • Şi pe tine te-au bătut jandarmii? De ce? Doar eşti un căcat de troll PSDist, te închini la Dragnea ca jandarmii, de ce te-ar bate dacă sunteţi de aceeaşi parte?

 2. pai cand la conducerea jandarmeriei si a Romaniei sunt soferii lui draknea, amantele, prm-isti, teleormanezii fara scoala , analfabeti functionali ne mira astfel de situatii?

 3. daca Ne Mobilizam Efectiv Trup si Suflet avem Obligatia ca pe 10.02.2019 sa iesim in strada de la Arcul de Triumf – la kiseleffzece – Piata Victoriei – CNA – Parlament si se incheie lantzul uman la DNA intr o Voce sa le cerem DEMISIA si Alegeri Anticipate !

  • Ho, bre, esti in sevraj? Se da pe kisefemzece trăscău moca, de sai’ asa ca ars?!?

  • @asistat gaspadin

   promit sa te troznesc cand te vad la kiseleffshase ( sau prin tunel subteran mergi si la kiseleffzece ? ) ca sa nu mai suferi p acilea !

  • Mai Asistatule , ai scapat singur de supraveghere ?! Ca doar esti asistat si nu stii ce vorbesti , nu ? Stim noi ce hram porti …

  • Asistatule, găsești poșircă și la 10, și puțin mai încolo, la Kiseleff 6, adică la prietenii tăi ruși…

 4. @un domn,
  Te rog, nu te supăra prea tare pe @Asistat, le are și el pe ale lui: Crăcănel era gata-gata să-i dea cu Noviciok în nas pentru că i-a folosit imaginea fară aprobare; pentru un motiv asemănător Bozo s-a supărat atât de tare că mai avea doar puțin și deschidea servieta cu codurile armelor nucleare; Dragnea-boss i-a frecat ridichea pentru lipsă de eficiența și risipă de fonduri pe te miri ce nimicuri;….probleme complicate, nu glumă….

 5. Am semnat si eu o plangere ,actionati si voi cei ce nu doriti dictatura si nu sunteti @asistat,bineinteles!

 6. Bun, să vadă toată lumea ce mizerii umane sunt la PSD şi ALDE. E şansa noastră de a extirpa cancerul securist-mafiot PSD/ALDE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.