G4Media.ro

EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e…

EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul spune că “domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii” prin următoarele afirmații făcute într-un interviu pentru Revista 22: “s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație” și “reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”.

Răspunsul integral al lui Mircea Miclea, trimis Edupedu.ro:

“Invitație la un pic de reflecție logică

În interviul acordat Revistei 22 am făcut două afirmații:

 • „s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație.”
 • „Reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”

Din aceste afirmații, domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii și i se cere subsemnatului “să-și ceară scuze tuturor membrilor de sindicat pe care i-a jignit”.

Din două una.

Ori membrii de sindicat reprezintă doar partea mediocră și submediocră din sistemul de educație și atunci nu am pentru ce să îmi cer scuze, pentru că am spus un adevăr, iar adevărul nu e o jignire. De la Aristotel încoace, așa ne învață logica, domnilor.

Ori sindicatele au ca membri și partea de sus a profesorilor din școală, care a susținut reforma, așadar nu i-am jignit, dimpotrivă, am spus un adevăr. Deci, iarăși, nu am pentru ce să îmi cer scuze.

Tertium non datur. Alegeți o variantă. Într-o vreme cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!”

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cam nasol pentru cei „invatati”!

  • Si CCR are parte din vina cand accepta sa-si dea cu parerea pentru orice rahat primit iar rahatul de raspuns oferit e inghitit nemestecat si apoi regurgitat de presa aservita cu ai ei zombiloi.
   E bine ca fiecare sa-si vada de nivelul lui de intelegere

 2. Despre sindicalisti … numa’ de bine! 😆

 3. Le pasa sindicaliștilor de analfabetismul funcțional? Cred ca nici nu stiu ce-i aia.

 4. Institutii de educatie private la concurenta cu cele publice . Asta este testul pentru multe scursuri din invatamintul public ; personal didactic sau nedidactic .

 5. Adica: „daca taceati, domnilor sindicalisti, ramineati berbeci necunoscuti”. 🙂

 6. D-le Mircea Miclea, stați liniștit, dacă acei inși ar fi avut vreo ,,logică”, și-ar fi dedicat timpul catedrei iar nu sindicatului.

 7. Mulțumim dle Miclea, trebuia să le- o spună cineva, de la obraz, câte parale fac, chiar dacă obrazul e gros!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.