G4Media.ro

Mircea Geoană, „încrezător” că obiecțiile Turciei privind aderarea Finlandei și Suediei la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mircea Geoană, „încrezător” că obiecțiile Turciei privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO vor fi depășite: „Vom putea să găsim toate condițiile pentru ca consensul să fie îndeplinit”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se declară „încrezător” că Alianța poate depăși obiecțiile Turciei și poate admite rapid Finlanda și Suedia, în timp ce alianța se pregătește pentru o extindere istorică în regiunea nordică, provocată de războiul Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Miniștrii de externe din cele 30 de state membre ale NATO au două zile de discuții în acest weekend la Berlin, care se concentrează pe candidaturile de aderare ale celor două țări nordice. Cererea lor oficială de aderare la NATO este așteptată în câteva zile.

Cu toate acestea, sâmbătă, ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a ridicat în mod neașteptat obiecții, afirmând că este „inacceptabil și scandalos” faptul că potențialii noi membri NATO au sprijinit grupul militant kurd interzis PKK.

Nu a fost imediat clar dacă discuțiile dintre Cavusoglu și mai mulți miniștri de externe ai NATO, precum și omologii lor finlandez și suedez, purtate mai târziu în cursul serii, au dus la vreun progres în rezolvarea disputei.

La reluarea discuțiilor de duminică, Mircea Geoană a declarat că este încrezător că preocupările Ankarei pot fi abordate.

„Turcia este un aliat important și și-a exprimat îngrijorări care sunt abordate între prieteni și aliați”, a declarat Geoana reporterilor.

„Sunt încrezător că dacă aceste țări vor decide să ceară aderarea la NATO vom putea să le primim, să găsim toate condițiile pentru ca consensul să fie îndeplinit”, a adăugat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Și armele continuă să curgă spre Ucraina… unde sunt mincinoșii Rusiei să spună că NATO a obosit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.