G4Media.ro

Ministrul Virgil Popescu: În această noapte începe furnizarea de energie electrică pentru…

sursa foto: Facebook/ Electrica

Ministrul Virgil Popescu: În această noapte începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat joi un contract de furnizare a 100 MW energie electrică, iar furnizarea va începe în această noapte, a anunţat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

„Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova – Andrei Spînu, au semnat astăzi un contract de furnizare – 100 MW. În această noapte începe furnizarea de energie electrică, pentru Republica Moldova. Am fost, suntem şi vom fi alături de cetăţenii din Republica Moldova”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova este într-o situație dificilă din cauză că Ucraina a stopat exportul de energie electrică în urma atacurilor de luni ale Rusiei asupra unor facilități de producere a energiei.

Virgil Popescu a mai spus că prin OUG 138/2022, care a fost adoptată miercuri, a fost modificată OUG nr. 119/2022 astfel că „în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la preţul de referinţă prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiţii acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. bine, bine, ajutam, dar pe Rizea cand il extradam?