G4Media.ro

Ministrul ucrainean al Apărării susține că reticența Germaniei de a furniza arme…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Ministrul ucrainean al Apărării susține că reticența Germaniei de a furniza arme Kievului „încurajează de facto” agresiunea rusă / Reznikov pretinde că Rusia și-ar dori refacerea fostei RDG

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat vineri că reticența Berlinului de a furniza arme Kievului încurajează agresiunea rusă și a sugerat că Moscova ar putea spera să reconstruiască Republica Democrată Germană (RDG) din estul Germaniei, relatează Reuters.

Spre deosebire de unii dintre aliații săi din NATO, Germania nu oferă Kievului arme pentru o eventuală confruntare cu Rusia, care a adunat trupe în apropierea Ucrainei. De asemenea, Wall Street Journal a scris săptămâna trecută că Berlinul a refuzat să elibereze permise pentru exportul de arme de origine germană din Estonia în Ucraina.

Reznikov a declarat în plenul parlamentului de la Kiev că Ucraina apreciază ajutorul Germaniei în tratarea soldaților răniți, după ce Berlinul a anunțat că va trimite un spital de campanie și 5.000 de căști militare.

„Dar nu acceptăm poziția oficială (a Germaniei) în ceea ce privește furnizarea de arme și alte decizii care subminează securitatea Europei și încurajează de facto agresorul”, a spus el.

„Ne-am avertizat partenerii noștri occidentali că obiectivul Kremlinului nu este atât Ucraina, cât să submineze NATO și UE”, a adăugat Reznikov.

Rusia a insistat pentru o revenire la situația de securitate post-Război Rece în Europa.

Cererile sale de securitate, prezentate în decembrie, includ încetarea extinderii ulterioare a NATO, împiedicând Ucrainei să se alăture vreodată și retragerea forțelor și a armamentului alianței din țările est-europene care s-au alăturat după Războiul Rece.

Reznikov a sugerat că Rusia ar putea dori să ridice problema restabilirii Republicii Democrate Germane, care a fost fondată în partea de est a Germaniei în 1949, condusă de comuniști și dominată de Moscova până la căderea Zidului Berlinului în 1989 și reunificarea cu regiunea de Vest în 1990.

„Restabilirea RDG este o continuare logică a cererilor ruse care au fost deja făcute”, a spus el.

Rusia a transmis că nu intenționează să atace Ucraina și că nu vrea declanșarea unui război. Nu a făcut nici o referire la dorința de a redesena granițele Germaniei.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luna aceasta că Germania „nu a sprijinit exportul de arme letale în ultimii ani”, iar ministrul său al apărării a spus că Berlinul nu trimite arme letale în zonele de criză, deoarece ar putea „alimenta situația”.

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Băieții ăștia de la Kiev au dezvoltat un tupeu fantastic: țările nu mai au voie la politică externă proprie, dacă nu execută cu celeritate directivele kievene, primesc o muștruluială zdravănă – valabil și pentru SUA, a pățit-o și Biden când declarat ceva ce nu i-a plăcut lui Zelenski.

  2. Hai ca în 2 luni se reface și rog. Niema problem