G4Media.ro

Ministrul turc de Externe: Suedia nu a extrădat încă suspecţii pe care…

Sursa foto: Facebook / Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de Externe: Suedia nu a extrădat încă suspecţii pe care Turcia îi consideră terorişti

Suedia nu a extrădat încă suspecţii pe care Turcia îi consideră terorişti, în pofida semnării unui acord de ridicare a dreptului de veto al Ankarei asupra aderării Stockholmului la NATO luna trecută, a declarat, miercuri, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Suedia şi Finlanda au solicitat aderarea la NATO ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au confruntat cu opoziţia Turciei, care a acuzat ţările nordice că au impus embargouri asupra armelor Ankarei şi că sprijină grupări pe care Ankara le consideră teroriste.

Cele trei ţări au semnat un acord de ridicare a dreptului de veto al Turciei în schimbul promisiunilor naţiunilor nordice de combatere a terorismului. În schimb, Turcia a avertizat că le va bloca cererile de aderare dacă angajamentele nu vor fi respectate.

Ankara a cerut extrădarea a 73 de persoane din Suedia, precum şi a altor doisprezece din Finlanda.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. N-or fi aia usi de biserica dar daca ne uitam la cazul Kavala intre ce considera Erdogan si care e realitatea e distanta de la cer la pamant! Prin tarile alea nordice justitia si organizatiile civice nu sunt conduse de dorintele vreunui pitic.

  2. Păcăliții voi pe turci…pacăliți pe cine vreți voi…planeta mai are puțin și sare în aer, totul pt interesele unora care nu pun niciun preț pe viața noastră!