G4Media.ro

Ministrul Transporturilor: În acest moment sunt pesimist vizavi de PNRR pe zona…

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Ministrul Transporturilor: În acest moment sunt pesimist vizavi de PNRR pe zona de metrou

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că la Metrorex există „un cumul de probleme”, el arătându-se sceptic cu privire la posibilitatea companiei de a implementa proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Acesta a arătat că anul viitor, la rediscutarea PNRR, dacă aceasta va avea loc, va încerca redirecţionarea fondurilor propuse pentru metrou către dezvoltarea altor proiecte pentru calea ferată, cel mai probabil, relatează News.ro.

„Acolo e un cumul de probleme”, spune ministrul Transporturilor, în legătură cu metroul de la Bucureşti.
„Săptămâna asta am avut şi grevă la metrou la Bucureşti. Ştiţi ce mi s-apărut ciudat? Nu contest dreptul nimănui de a face grevă. Una din revendicări era ca personalul de conducere să primească 18% în plus, eu nu am mai văzut sindicate să… dar mă rog, nu neapărat asta e marea problemă. Vor angajări şi reclamă faptul că au rămas posturi descoperite, că reţeaua s-a mărit dar personalul nu. Există anumite fundamentări sau argumente din acest punct de vedere. Sigur, salarii mai mari dar ştiţi ce mă deranjează pe mine cel mai mult? Ritmul în care se implementează proiectele, unele dintre ele pe bani europeni, altele pe finanţări japoneze, ritmul în care se implementează aceste proiecte la metrou. În acest moment sunt pesimist vizavi de PNRR pe zona de metrou că se poate realiza”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă, la Digi24.

Acesta a arătat că anul viitor, la rediscutarea PNRR, dacă aceasta va avea loc, va încerca redirecţionarea fondurilor propuse pentru metrou către dezvoltarea altor proiecte pentru calea ferată, cel mai probabil.
„Voi încerca, atunci când vom putea, la anul, dacă vor exista aceste discuţii la PNRR, ca să nu pierdem banii, să schimbăm această chestiune de pe metrou, poate pe calea ferată”, adaugă ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte proiectului metroului de la Cluj Napoca, ministrul a arătat că discută „aproape săptămânal” cu primarul Emil Boc şi că licitaţia pentru acel proiect este în desfăşurate.

„Ceea ce credeau puţini că se poate întâmpla se va întâmpla”, a spus Grindeanu, referindu-se la acel proiect.

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Nu am fost niciodata optimist cu ce o sa faci tu la transporturi…

 2. Pentru asta l-a trimis partidul acolo … sa ne livreze optimism sau pesimist. La noi, ministru e pe post de agent constatator …

 3. NU E CLAR ? NU VOR FACE NIMIC, DAR NIMIC PE PNRR !

  TOT CE FAC ESTE SA DUBLEZE NUMARUL DE LACUSTE SI SA LE INDESTULEZE.

  MARIONETA grindeanu E SPECIALISTA IN ASTA.

  LACUSTELOR PRTIDULUI LI S-AU ALATURAT LACUSTELE SECTELOR MASONICE.

 4. CE COTA PROGRESIVA….
  PARTIDUL A DAT poporului COTA VARABILA UNICA: INFLATIA.

 5. PNRR NU va mai exista dupa August – Septembrie 2022

  adica el va fi in vigoare dar BLOCAT total de lipsa de reforme

  • AU LUAT CATEVA MILIARDE PENTRU CATEVA TOPURI DE HARTIE SI MARCAJE CU CARIOCA.
   CU ELE AU FINANTAT MAI NIMIC DIN „DEFICITUL BUGETAR” (CE E ASTA MASOANE?) SI GATA, ASTA FUSE SI SE DUSE CUM AR ZICE olga PEREMISTA.

 6. E mai simplu de explicat dle ministru daca o spuneți franc, investițiile cu bani de la UE sunt urmarite îndeaproape și e mai greu de furat.

  Asta, spre deosebire de banii de la bugetul național, unde… cel care dă, in speță Guv RO, tot cu aceeași oameni verifică și implementarea proiectelor. Mai ușor de sifonat banii statului.

 7. e prima oara in viata cand aud ca un sindicat cer mariri PENTRU SEFI!!! OAU! dar sunteti vai capul vostru. sefii nici nu prea ar trebui sa fie in sindicat, dar asta e alta discutie.

 8. Si Leibnitz era pesimist ca cineva ii va rezolva „problema”! Se pare ca grindeanu a sarit peste rand si s-a inscris la concursul de cacao!

 9. PSD nu e în stare de nimic, dar veți vota PSD peste 30%, fiindcă nu sunteți oameni buni, sunteți ticăloși, leneși și proști, un popor de milogi.

 10. Unde s progreseii care susțineau că bucureștenii călătoresc și au infrastructura pe banii lor? Nici acum când nu se face nu le convine. Mă așteptam la orgasme multiple nu la bombăneală continua.

 11. LA, ANUL… IA UITE CE MACHETE MISHTO AVEM, VA FACEM, VA DREGEM, BLA, BLA, BLA,
  NE FACE… MARIONETA grideanu…

 12. Cine a avut rabdare sa lectureze cu atentie PNRR-ul , realizeaza ca acest plan este O MARE TICALOSIE , ESTE NEREALIZABIL .

  • Da-ne niste citate din partea cu metroul …

  • Vă prezint numai Componenta 4. Transport sustenabil . Jaloane -Nr.secvențial 86 . Semnarea contractelor pentru 50% din lucrări pentru M4 București și M1 Cluj , termen Trim-4 2022 . Numai soluționarea contestațiilor durează mulți ani .

 13. De-aia ai umplut ministerul cu secretari de stat si cu m…ste???d-aia sunteti plătiți???

 14. De ce spuneți in fata că vreți vânzarea metroului către francezi?Și așa se duc o mulțime de bani către ei prin mentenanță către alstom,pe ei îi scăpăm de faliment dar ne băgăm noi metroul nostru!