G4Media.ro

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că la 162 de ani de la…

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că la 162 de ani de la Unirea Principatelor regiunile românești ”nu sunt legate cu autostrăzi și căi ferate moderne”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a atras atenţia că la 162 de ani de la Unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti, provinciile nu sunt legate cu autostrăzi sau căi ferate moderne, dar „momentul din 24 ianuarie 1859 ne-a arătat că uniţi şi solidari putem asigura dezvoltarea României, şi trebuie să ne amintim zilnic această lecţie importantă”.

„Momentul 24 ianuarie 1859 ne-a arătat că uniţi şi solidari putem asigura dezvoltarea României. E o lecţie importantă de care trebuie să ne amintim în fiecare zi. Avem cu toţii răspunderea acţiunilor din prezent, care vor determina parcursul pentru generaţiile viitoare”, a scris ministrul, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Drulă a menţionat că pe toate sectoarele se apropie de finalizare proiectele tehnice, cel mai avansat fiind sectorul A3-Buzău.

De asemenea, el a semnalat că spre sfârşitul primăverii, va fi lansată licitaţia de execuţie a lucrărilor a primului sector între A3 (Dumbrava) şi Buzău. Apoi la câteva luni distanţă urmează celelalte sectoare, pe măsură ce e finalizată proiectarea: Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani. Sectorul de la Paşcani la Suceava şi mai departe la Siret este şi el în proiectare, dar abia la început, şi va fi finalizat conform termenului contractual la anul, a precizat ministrul Transporturilor.

„Un proiect bine pregătit e un proiect care se construieşte la timp. Dacă ai studii corecte de teren, un proiect tehnic de execuţie bun, exproprierea terenurilor, acordul de mediu, banii disponibili şi un constructor serios, autostrada se face la termen şi fără întârzieri. Profesionalismul în faza de proiectare e esenţial pentru reuşită”, a mai scris ministrul.

Acesta a subliniat că infrastructura Moldovei este pentru el o prioritate, pentru care s-a luptat ani de zile, a fost la Iaşi, a scris, a luat poziţii publice.

„Nu am uitat nici de autostrada A8 şi împreună cu colegul meu, secretarul de stat Adrian Covăsnianu, vechi militant pentru proiectele Moldovei, vrem să începem cât mai repede lucrările şi să prindem finanţare în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă)”, a afirmat Cătălin Drulă.

Zilele acestea echipa ministrului discută despre căile ferate ale Moldovei şi cum poate fi schimbată paradigma, „ca să nu mai stăm zeci de ani până ajungem să implementăm proiectele de reconstrucţie (cum e cazul coridorului IV)”.

„Vrem să folosim PNRR pentru o injecţie de capital într-o reţea degradată. Cred în echitate în politica de investiţii publice. Infrastructura trebuie dezvoltată echilibrat în toate zonele ţării, nu doar pe principiul „cine se mişcă bine” sau are relaţii mai bune la centru”, a punctat Drulă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Starea căilor strategice e un măsurariu al competenţei geopolitice şi patriotismului clasei politice pluraliste, care s-a tras din fostul PCR.

 2. Da cum ti-ai dat seama Drulă????Mare constatare, esti tare boss!

 3. Drula, tată, vino și tu cu ceva nou…

 4. No shit „Sherlock”!

 5. DA, DAR romania A INCHIS CERCUL CELUI MAI MARE JAF DIN ISTORIE LA INSTAURAREA regimului comunist. AVERILE FURATE ATUNCI SUNT ACUM IN PROPRIETATEA HOTILOR. CU AJUTORUL NEMIJLOCIT AL sistemului DE „justitie”

  APROAPE TOATE RESURSELE SUNT CANCALIZATE CATRE CASTELE PARTIDULUI SI SECURITATII.

 6. Tot la fel a constatat și nicușor dan ca noi chiar nu avem apă caldă și căldură , da ce ai făcut băi nene atunci…….

 7. În 30 de ani n ați fost în stare să faceți măcar un pod la Mărăcineni ați stat până a căzut ăla făcut de comuniști și ce să vezi tot p ăla l au reeșapat rușine gloabelor după 30 de ani ați reușit să anvelopați niște blocuri făcute tot de comuniști

  • Ești părtinitor și jalnic!
   Oamenii ăștia nu au fost la butoane in ultimii 30 de ani!
   Paradoxal, ii acuzăm de ” ultimii 30 de ani” și avem și pretenții că, MÂINE!
   Marș mă unoierule…..

 8. eu nu inteleg de ce dureaza asa mult un proiect tehnic???
  ii prima oara cand se face??
  nu tot aceasi latime are autostrda peste tot ??? nu tot aceasi fundatie ??? aceleasi materiale folosite???
  pur si simplu iei un proiect de pe alta autostrada schimbi distantele si locatia si traseul si gata ai proiectul tehnic
  ca doar nu faci tunele si poduri peste dunare
  iar un aviz de mediu nu ar trebui sa ia mai mult de 30 de zile si utilitati sa inceapa sa fie relocate odata ce sau hotarat pe traseul final astfel incat atunci cand baga buldozerul sa nu se opreasca dupa 100 de metri

  • Chiar așa!
   Doar A x este diferența!; implementăm același proiect in toată țara….
   Ferească sfântu de asemenea judecați!
   FB scris pe tine!

 9. Nu vă mai faceți că vă străduiți să le legați cu autostrăzi și căi ferate. Mai bine le dați autonomie, Moldovei și Ardealului, că-i mai ieftin și mai ușor. Și mai cu folos pentru toată lumea, poate mai puțin pentru București, că pierde două vaci pe care le mulge de 160 respectiv 100 de ani.

 10. Dar cu drumurile nationale ce faceti ca sunt tare prost intreytnute numai gropi.Poate puneti un competent la conducere DRDP Iasi

 11. Ești părtinitor și jalnic!
  Oamenii ăștia nu au fost la butoane in ultimii 30 de ani!
  Paradoxal, ii acuzăm de ” ultimii 30 de ani” și avem și pretenții că, MÂINE!
  Marș mă unoierule…..

 12. Chiar așa!
  Doar A x este diferența!; implementăm același proiect in toată țara….
  Ferească sfântu de asemenea judecați!
  FB scris pe tine!

 13. După 30-40 de ani de inechitate, guvernul României propune pentru Moldova un metrou la Cluj

 14. S-ar putea ca peste 3-5 ani Ardealul sa invidieze autostrazile din Moldova care vor fi facute cu studii de fezabilitate profi si licitatii castigate de firme serioase , cum e UMB – care au si o doza de mandrie la mijloc sa castige loturile de aproape de casa, pe langa costuri mai reduse.

  Mult mai greu cu intretinerea pe termen mediu si lung a unor autostrazi prost construite si care au fost reziliate la 99% si pierduta garantia de bina executie.

  Deja pe dealul Aciliu aproape de Sibiu se merge leganat, o ia toata autostrada la vale si fenomenul asta se intampla pe multe portiuni din A1, A10, A3(Nadaselu).

 15. Pe sosea mai e cum mai e, dar pe calea ferata efectiv nu mai e loc, fiindca trece cate un tren de persoane pe ora. Trec si multe marfare, incarcate cu productia de powerpointuri de la Iasi.

  Repede, semnati un contract cu Bechtel si Zuckerberg sa faceti Eurotunelul de Buzau.

  Zic „repede”, ca daca nu va grabiti, vine un nou A Nastase. si semneaza el. Competita la vandut tara este intensa.

 16. Ne-a trebuit un nou ministru , care sa ne spuna ce stim de ani si ani , ca nu avem autostrazi. Cat mai asteptam sa ne spuna si ce va rezolva Domnia Sa? Sau v trebui sa asteptam sa-i treaca mandatul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.