G4Media.ro

Ministrul Ștefan Oprea avertizează că nu s-a desfășurat încă licitația pentru plaje,…

sursa foto: G4Media

Ministrul Ștefan Oprea avertizează că nu s-a desfășurat încă licitația pentru plaje, deși 1 Mai bate la ușă: „Să nu ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. O concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari”

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat luni că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje, iar 1 Mai bate la uşă. El a explicat că  o concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, fapt care va genera și cheltuieli mai mari pentru turiști, relatează News.ro.

Ştefan Radu Oprea a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor locali, români, posibilitatea de relaxare.

”Trebuie să mă pot odihni, să mă pot relaxa”, a spus ministrul, precizând că sunt poveşti de succes pe litoralul românesc care poate oferi această ofertă de relaxare. Ştefan Radu Oprea a afirmat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române.

”Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a arătat Oprea, precizând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune, pentru acea plajă, pentru că îşi doreşte clienţi şi primul an şi în anul cinci sau în anul nouă.

Ministrul Economiei şi Turismului a explicat că o concesiune pe perioadă scurtă, de un an, costurile sunt mai mari şi nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. ”Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a afirmat ministrul economiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...