G4Media.ro

Ministrul spaniol de Externe: Aderarea Ucrainei la NATO nu este luată în…

Ministrul spaniol de Externe: Aderarea Ucrainei la NATO nu este luată în considerare acum

Aderarea Ucrainei la NATO nu este luată în considerare, a declarat duminică ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares pentru ziarul El Mundo.

Comentând întrebarea despre posibilitatea aderării Suediei și Finlandei la NATO, șeful diplomației spaniole a menționat că „ar trebui să întrebați [aceste țări] despre asta”. În ceea ce privește Ucraina, Albareș a spus că „în prezent, acest scenariu nu este luat în considerare”.

Înaltul diplomat de la Madrid s-a exprimat în favoarea soluționării conflictului ucrainean prin dialog, dar a asigurat că Occidentul „este pregătit pentru orice eveniment neprevăzut”.

Întrebat dacă poate garanta că niciun soldat spaniol nu va fi trimis în Ucraina în următoarele câteva luni, Albares a afirmat că răspunsul la această întrebare ar însemna „o implicare în politică fictivă”. „Acum, suntem unanimi [în ceea ce privește necesitatea] unui dialog, nu un astfel de scenariu”, a insistat ministrul de externe.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul a căutat să ajungă la o înțelegere cu privire la anumiți termeni specifici aderării la NATO în 2022. În februarie 2019, Rada Supremă (parlamentul) a aprobat amendamentele constituționale, stipulând dorința Kievului de a adera la alianță.

Membrii NATO, la summitul din 14 iunie 2021, au declarat că Ucraina și Georgia s-ar putea alătura alianței în viitor. Între timp, nu au fost specificate nici momentul posibil al aderării, nici planuri de acțiune pentru aderare.

Sursa foto: Twitter / Jose Manuel Albares

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pentru a intra in NATO trebuie ca TOATE tarile sa aprobe , Ucraina isi poate lua adio , multe tari din NATO sunt pro Rusia, Spania are regim comunisto socialist , PODEMOS acum la putere are relatii stranse cu Venezuela.

 2. Ministrul spaniol de Externe: Aderarea Ucrainei la NATO nu este luată în considerare acum

  E clar ca cele mai multe tari UE nu vor conflict in Europa.

  Atunci Brandon de ce tot insista?

 3. Nu va mai obosiți cu lătratul. Deja Ucraina s a reîntors la patria mama. Vedeți cum faceți ca urmează România, Bulgaria , Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, jumate din germania😀😀😀😀

  • Până una alta propagandiștii antioccidentali se obosesc si tot degeaba. Singurii care se întorc sunt ei, de pe burtă pe spate.

  • @Draggy.Ti e frica cumva de munca silnică pe viata într o mina de cărbune? 😀😀😀😀. Occidentul asta al tău, în 32 de ani mi a distrus industria, agricultura, comerțul, mi a transformat copiii și nepoții în sclavi și mi a îndatorat tara cu 200 de miliarde. Apară l tu, eu nu o fac. Și de rusi mi e scârbă la fel ca de stăpânii tai

  • Bai Gao Zar, ce ti-a distrus ma? Macar de ti-ar fi distrus WC-ul din fundul curtii, dar tu ti-l aperi cu inversunare, dupa cum se vede…

  • Te bucuri ticălosule?

 4. Să nu uităm de Hitler, Stalin.
  Puțin le calcă pe urme.

 5. Pur și simplu speculații. Se publică orice zvon fara sa se verifice autenticitatea.

 6. „les jeux sont fait ,rien ne va plus!” Ucraina o țară de strânsură ,(care plange după Crimeea dar i se pare firesc să stăpânească nordul Bucovinei și Buceagul, teritorii care au aparținut Ungariei, Poloniei și Slovaciei) și a imaginat că soldatul occidental va muri pentru ea!