G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii: Nu există un deficit de medicamente oncologice

Ministrul Sănătăţii: Nu există un deficit de medicamente oncologice

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni într-o conferinţă de presă că în prezent nu există un deficit de medicamente oncologice, relatează Agerpres.

„Doamna director de la Politica Medicamentului se află în legătură cu domnul manager de la Institutul Oncologic Bucureşti. În momentul acesta, în piaţă nu există un deficit de medicamente oncologice. Acesta este un aspect. Al doilea aspect – doamna director a analizat şi a cerut UNIFARM situaţia stocurilor pe aceste medicamente oncologice şi a solicitat de asemenea comisiilor de specialitate, comisiilor de oncologie necesarul pentru următoarele şase luni. Autorizaţia de nevoi speciale, nu perioada de valabilitate, este într-adevăr depăşită şi vom face împreună demersurile pentru a le reintroduce în circuit”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministerul Sănătăţii anunţa săptămâna trecută că există discontinuităţi de aprovizionare la Institutul Oncologic Bucureşti pentru 16 medicamente citostatice şi alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer, această situaţie datorându-se „unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziţii centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent”.

MS susţinea atunci că echipa de conducere a IOB „a luat deja” măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienţilor şi a informat ministerul că miercuri a fost finalizată, în regim de urgenţă, o procedură de negociere pentru medicaţia lipsă, urmând ca apoi produsele să fie disponibile.

„Am solicitat echipei de conducere a institutului să demareze o verificare internă a modului în care au fost organizate procedurile de achiziţie. Le-am cerut să demareze urgent procedurile legale pentru încheierea acordurilor cadru, astfel încât aceste situaţii să nu mai apară în viitor şi pacienţii să beneficieze, la timp, de medicaţia necesară pentru asigurarea tratamentului, conform protocoalelor terapeutice”, a mai declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Sursa Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu există sau nu mai există???

    Mai acum 3 zile lipseau 19 medicamente.

  2. Cum naiba nu e deficit cand bolnavii se plang ca nu gasesc medicamente.
    Eroii in alb care se apara unii pe altii.

  3. Toți medicii care au semnat acea scrisoare, sunt nebuni când au afirmat că lipsesc citostatice, și bineînțeles că și pacienții care au semnalat aceeași situație sunt tot nebuni. Numai EVAZIONISTA cu salariu minim are dreptate, că doar este de la USR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.