G4Media.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am găsit nereguli în toate staţiunile de pe…

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am găsit nereguli în toate staţiunile de pe litoral / Nu suntem într-un sezon estival obişnuit

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că a găsit nereguli în staţiunile de pe litoral, în urma unei vizite făcute sâmbătă în judeţul Constanţa, precizând că nu suntem într-un sezon estival obişnuit care să permită desfăşurarea aceloraşi activităţi care puteau fi făcute în anii trecuţi, transmite News.ro

Nelu Tătaru a declarat sâmbătă, la Constanţa, că administratorii plajelor ar trebui să respecte normele care au fost impuse, dar că sunt zone pe litoral unde regulile nu se respectă.

  • “De pe 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, noi am monitorizat evoluţia şi am şi redeschis anumite activităţi economice în contextul măsurilor de relaxare. Aceste măsuri de relaxare au beneficiat de ordine comune de ministru, ministrul Sănătăţii cu ministrul de resort, şi de norme de aplicare şi desfăşurare a acestei activităţi. În măsura în care se respectă aceste reguli, putem vedea o activitatea normală. După ce am putut vedea, pe litoral sunt anumite zone unde regulile nu se respectă. Adminstratorii plajelor, că sunt private, că sunt cele cu şezlonguri sau plajă de nisip ar trebui să respecte aceste norme şi atunci vom putea vedea şi o activitatea normală desfăşurată în context pandemic. Nu suntem într-un sezon estival obişnuit, nu suntem într-un sezon estival care să ne poată permite să avem acelaşi activităţi pe care le aveam şi anul trecut.”, a afirmat Tătaru, care a precizat că a întâlnit nereguli în toate staţiunile de pe litoral.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă ar face plajă cu familia pe litoralul românesc.

“Dacă ar respecta nişte reguli, aş face. Pe litoralul românesc acolo unde aş găsi aceste locuri. Dacă nu aş găsi aceste locuri şi nu s-ar respecta, nu aş face. Când am luat aceste măsuri de relaxare, le-am luat cu anumite norme, inclusiv la plajele deschise, inclusiv la plajele private. Au fost nişte norme, nişte reguli, care trebuiau doar aplicate. Agenţii economici s-ar părea că nu au recurs la respectarea acestor reguli şi atunci vedem ce se întâmplă pe litoral. Totuşi, recurg la aceleaşi recomandări. Haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm acea – am văzut astăzi dimineaţă în Constanţa – acel port al măştii în locurile aglomerate, în locurile închise! Sunt momente când poate unii dintre noi uităm, haideţi să ne reamintim şi să purtăm această mască”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat de ce nu s-a ajuns la închiderea unor plaje sau staţiuni care nu respectă regulile, Nelu Tătaru a răspuns: “Ministerul Sănătăţii este cel care face aceste recomandări, ministerul Sănătăţii este cel care face anumite verificări, nu este cel care ia măsurile, este cel care le impune. La nivelul Ministerului de Interne, după cum ştiţi şi legea spune foarte clar, Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală, DSU, pompierii. Noi nu facem decât să creăm acele reguli, acele norme ca o activitatea economică cum este şi cea dezvoltată pe litoral să se poată desfăşura. Suntem într-un context pandemic şi cred că noi toţi ar trebui să respectăm şi să avem acel spirit civic, nu neapărat dacă nu vrem pentru noi, dar pentru cei din jurul nostru, pentru cei de acasă la care cei din jurul nostru se vor duce”.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: info-sud-est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Ce sa mai, gata sezonul. De la 1 septembrie Carantina !! Incepe anul bisericesc, ce dracu atata destrabalare ?! Sa mai puna fetele si mana pe carne, nu numai pe …

  2. Suntem in sezonul nuntilor , dar ne-au furat mireasa. Eliberati ‘fiara’ :)))

  3. Poarta masca cu supapa, asta arata cat de valabil e.

  4. Lăcomia a fost,este și fi-va greu de stăpânit. Nu e Tătaru vreun sfânt dar pe așa zisul „litoral” românesc este o debandada totală. De altfel cum este de 30 de ani: talcioc,bâlci și boschetareala.

  5. Litoralul romanesc e o tiganie infecta si mizerabila. Trebuie sa fii foarte prost sa iti cheltui banii in jegul ala de litoral romanesc, cu toti manelistii ,tiganii si cocalarii, daca poti sa faci vreo diferenta intre ei, cu preturile alea de Saint Tropez , sa asculti manele de dimineata pana seara, sa mananci porumb fiert sau shaorma de la tigani si sa stai in niste conditii de cazare insalubre dar foarte scumpe.

  6. Nelu Tataru , fii baiat intelept si inchide cat mai repede groapa aia de gunoi infecta ,numita litoral romanesc, cat mai urgent. Sa le spui tiganilor alora de acolo sa respecte reguli e ca si cum ai ruga un porc sa faca un dus.

  7. „Am găsit baani la Peneleu…..”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.