G4Media.ro

Ministrul Sănătății, despre stimulentele pentru medici: Am auzit că în unele centre…

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, despre stimulentele pentru medici: Am auzit că în unele centre se fac deja liste pe prietenii şi e o oarecare concurenţă între cei care ar putea să vaccineze mai mult. Noi vom avea grijă să existe o oarecare echitate între cei dintr-un spital sau medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat marţi că va fi stabilit un mecanism de plată pentru personalul medical implicat în vaccinarea populaţiei, astfel încât să nu existe inechități în privința acordării stimulentelor financiare.

„Este absolut necesar ca regulile să fie clare şi inclusiv mecanismele de plată pentru personalul vaccinator să fie clare, să fie bine comunicate şi să fie motivante. Este şi motivul pentru care în ordonanţa de urgenţă despre care se tot vorbeşte există un mecanism de plată pentru personalul medical şi vom avea grijă aici – pentru că am auzit că în unele centre se fac deja liste pe prietenii şi e o oarecare concurenţă între cei care ar putea să vaccineze mai mult. Vom avea grijă să existe o oarecare echitate între cei dintr-un spital sau medicii de familie care vor să contribuie la asta şi, da, vor să fie şi plătiţi”, a declarat Vlad Voiculescu la B1T, citat de Agerpres.

Ministrul Voiculescu a subliniat că medicii de familie vor avea un rol foarte important în campania de vaccinare.

„Pe de altă parte, am stabilit un mecanism care să-i motiveze pe medicii de familie să facă ceea ce fac cel mai bine, şi anume, să-i informeze pe pacienţi, să-i contacteze şi să le vorbească despre posibilitatea de a se programa pentru vaccinare şi, sigur, să-i ajute, dacă mai au nevoie, cu orice fel de informaţie, înainte şi după vaccinare. E foarte important şi pentru acest proces va exista, de asemenea, o plată care o să funcţioneze simplu, prin casele de asigurări de sănătate”, a menţionat Voiculescu.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Mai rămâne să le plasați în plicc.

 2. De câți medici are nevoie in centru de vaccinare, că doar nu sunt asistente să facă ei injecția?

 3. Arunca cu bani in doctori exact ca Olguta Vasilescu si rezultatele sunt nule. Periodic apar stiri de groaza din spitale, incat oamenii se tem de sistemul medical mai mult decat de covid.

 4. Ăștia nu sunt eroi în halat, ci mercenari.

  • Banul, ochiul lui Satana! Te pomenești că și bunica și mamica , tăticul și bunicul, pisica și ridichea s-au antrenat în a face vaccinul din momentul in care s-au dat liber la bonusuri 🤔😱😱 să ne ferească Dumnezeu de spitalizare!! Poate bonusurile promise nu acoperă „golul”din buzunarele personalului medical!!!

 5. Eu nu cunosc țări in care cadre medicale sunt plătite extra pt a face vaccinul. Mentalitate de dîmbovița.

  • trebuie atras si publicul indecis, printr-un bonus.
   Oare usr-sti nu citesc forumul &asa il aduc pe VV in lumea reală?

  • Din pacate nu te-ai informat destul. In Germania doctori care accepta sa vaccineze in centrele de vaccinare primesc undeva la 140 de euro pe ora. Orice doctor, din oricare specializare poate merge sa faca acest lucru, iar cererea este foarte mare.

 6. Dl Ministru tocmai a confirmat inca odată ca la medic tre sa te duci cu ceva in plus pt ca el să-și faca treaba pt care ia un salariu.

 7. Un ministru fără viziune, memorie și „cojones”

 8. Bună ziua DOMNULE MINISTRU!Va scrie unul din miile de angati a unui spital public ,si-anume SPITALUL MUNICIPAL Câmpulung Moldovenesc jud Suceava. Lucrez in acest spital de la absolvirea scolii tehnice sanitare SUCEAVA ,din 1994,in sectia CHIRURGIE-Sală de operație. Odată cu venirea pandemiei la nivelul spitalului nostru s-au produs o serie de disfuncționalități de manageriere care au generat o serie de nemultumiri in randul salariatilor(principala nemultumire fiind inechitarea bugetara intre salariati) .Stiu doar ca particip la operatii(ture de 12h cu o masca chirurgicală/zi si la ora actuală, ca m-am inbolnavit de Covid 19 si mi-am facut 5 teste PCR pe banii mei,iesind de 5 ori consecutiv pozitivă intre 5.06-24.07.2020,fara sa beneficiez de concediu medical— fiind nevoita sa-mi iau concediu de odihnă, la fel si sotul meu(cu n..comorbiditati 6 teste poz.(MedLife).In disperare am cautat ajutor si l-am gasit in persoana domnului Emanuel Ungureanu care m-a indrumat cum sa -mi rezolv acel vid salarial in care intrase familia mea fiind ,,arestati efectiv la dom8ciliu8n plină vară. Toate acestea sa zicem ca le-am uitat ,însă nu pot sa trec cu vederea faptul ca după 26 ani de activitate,datorita faptului ca sala de operatii a spitalului nu a primit denumirea de bloc operator ceea ce ar fi atras dupa sine salarizarea in vigoare cu sporurile afetente acestui serviciu,lucrăm cu sub raze X la ortopedie,operatii laparoscopice la chirurgie,sterilizare a tuturor echipamentelor pentru intregul spital(inclusiv a celor care vin din sector Covid) fara a beneficia de legislatia in vigoare.Rog sa dispuneti verificari in acest sens,sa ne ajutati in rezolvarea acestor probleme ,deoarece nu este drept ce ni se întâmplă .Este un spital mic care acopera un teritoriu larg deoarece de la Vatra Dornei pana la SUCEAVA celelalte spitale(mai utilate poate ca al nostru) NU AU ÎNCADRAT PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ MEDIC ANESTEZIST. Vă multumesc pentru înțelegere si va rog sa aveti pe masa prioritatilor dumneavoastră si spitalele din provincie unde sunt adevaratii eroi care se lupta zi de zi făra arme pentruu a salva vieti…și DA….SUNT ÎNVINGĂTORI!