G4Media.ro

Ministrul Sănătății: Contractele de proiectare a spitalelor regionale din Iași, Cluj și…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății: Contractele de proiectare a spitalelor regionale din Iași, Cluj și Craiova vor fi semnate în lunile iunie, iulie și septembrie 2020

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că previzionează semnarea contractelor de proiectare pentru spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova în lunile iunie, iulie și septembrie 2020, iar proiectarea va dura un an.

„Toate cele trei proiecte au avize de construcție și de mediu, nu există litigii. Ieri s-a finalizat încărcarea cererii de finanțare pentru proiectul spitalului de la Cluj, în octombrie a fost încărcat cel de la Iași, iar la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lui decembrie vom finaliza și pentru Craiova”, a precizat ministrul.

Costache a spus că în 15 decembrie va fi semnat primul contract de finanțare pentru spitalul regional de la Iași.

„Previzionăm semnarea contractelor pentru proiectare în iunie, iulie, septembrie și apoi se va intra într-o fază de un an de proiectare și apoi faza de execuție”, a menționat ministrul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, este în pregătire procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai avansat, fiind trimisă la AMPOR cererea de finanţare în luna octombrie, iar, în paralel, ministerul a demarat procedura de achiziţie publică pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, se arată în comunicatul citat.

În luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, iar până la începutul lunii decembrie se va transmite la AMPOR şi cererea de finanţare pentru acest proiect.

În ultima ședință a fostului Guvern, Viorica Dăncilă s-a declarat mulțumită de stadiul în care lasă construcția spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova, deși acestea sunt în faza de proiect încă din anul 2015, iar în programul de guvernare, PSD a promis ridicarea a opt spitale regionale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. La ce dracu ne trebuie spitale regionale, cand avem o gramada de spitale care se plang ca nu au dotari, ca ar trebui renovate/reconstruite din cauza de microbi in pereti, etc, etc
    In fiecare capitala de judet exista[minimum] un spital cu sectie de urgenta. Toate ar trebui dotate/renovate,etc. Iar proiectele respective ar putea fi aprobate mai rapid pe bani europeni.
    Sa punem la punct intai ce avem, apoi sa ne apucam de alte minunatii.
    Evident ca aici este vorba de spaga. Proiectare, executie, chestii.. Li se poate atasa spaga corespunzatoare, care se poate camufla mai usor [ ex:wc-uri de 2000 lei !]

    • Nu ne trebuie nici spitale noi, nici autostrazi.

    • Mai Cristian,mai baiatule,tu pe ce lume traiesti?Tu ai fost in ultima vreme intr-un spital? Sunt vechi, uitate de d-zeu pe pamint si stau sa cada pe pacienti.Spital regional este unul care, are capacitate,dotare si personal sa poata interveni pt o intrega regiune.In cazul de fata,Moldova.