G4Media.ro

Ministrul rus al Energiei: Atacurile cu drone asupra instalațiilor energetice din Rusia…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ministrul rus al Energiei: Atacurile cu drone asupra instalațiilor energetice din Rusia reprezintă o „amenințare serioasă”

Posibilele atacuri cu drone împotriva infrastructurii energetice vitale reprezintă o amenințare serioasă la adresa securității energetice a Rusiei, a declarat marți ministrul Energiei, Nikolai Shulginov, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Reuters notează că Shulginov nu a menționat numele Ucrainei, dar Rusia afirmă că a dejucat mai multe tentative de atacuri cu drone ucrainene în ultimele luni.

Ucraina nu a recunoscut în mod public lansarea de atacuri împotriva unor ținte din interiorul Rusiei, dar oficiali de rang înalt de la Kiev au părut, ocazional, să salute vestea unor atacuri reușite cu drone pe teritoriul rusesc.

„Principala amenințare acum este reprezentată de actele de interferență ilegală prin utilizarea de vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Șulghinov în timpul unei mese rotunde în care a abordat securitatea instalațiilor energetice ale Rusiei.

El a precizat că a cooperat cu Ministerul rus al Apărării și cu serviciul de securitate FSB pe această temă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. hmm … si ucrainenii care simt asta in fiecare zi, cum o considera oare ? si daca e amenintare serioasa, ce vor face? ii vor invada?

  2. Era de așteptat,că Intr o bună zi sa înceapă să bombardeze și ucraineni, localități și obiective in Rusia!!! Și asta e doar începutul! Aveți impresia că ucrainenii uita sau îi iartă pe ruși? Niciodată! Rușii au uitat că roata se mai și întoarcere! Le cam tremură curul la ruși! Foarte bine,așa și trebuie,când te iei după un dement!!!