G4Media.ro

Ministrul român de Externe, despre Visa Waiver: ”Este foarte important ca cetăţenii…

Sursa foto: Photo 148393760 © Bumbleedee | Dreamstime.com

Ministrul român de Externe, despre Visa Waiver: ”Este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%”

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, despre Programul Visa Waiver, în contextul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii, că lucrează strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%, transmite News.ro.

”Un subiect important pentru cetăţenii români l-a vizat aderarea României la Programul Visa Waiver. A fost reconfirmat în dialogul cu partea americană angajamentul nostru pentru a continua această cooperare strânsă, în vederea atingerii acestui obiectiv cât mai curând posibil”, a spus ministrul de Exterme

. Despre orizontul de timp până la atingerea acestui obiectiv al intrării în Programul Visa Waiver, Odobescu a spus: ”Lucrăm strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%”.

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a efectuat o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care a avut consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, cu formatori de opinie şi think-tanks americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Am sentimentul ca doamna luminitza asta nu ar obtine eliminarea vizelor românilor pentru SUA nici daca rata de respingere ar scadea la 0.0000003%.

  2. Exact de-asta nu dorm eu bine!

  3. Acesta este un eșec major al acestui guvern de incompetenți și corupți,după 30 de ani sa nu avem vize libere către SUA .Mai sunt salariile mici pe care Romania le oferă angajaților ,un impediment în ridicarea vizelor .Salarii că in tarile bananiere din Africa

  4. Reînnoirea vizei costă aproape 200 $ de persoană. Dacă tot am viză valabilă asta ar însemna să arunc banii pe fereastră pentru ca alții, ulterior, să beneficieze gratis de ceva pentru care eu (ca fraierul) am acceptat să plătesc de două ori. D-na ministru este cumva acționar la firma care procesează fizic vizele pe pașapoarte?