G4Media.ro

Ministrul Oros: Au fost simplificate procedurile pentru depunerea cererilor unice de plată,…

Ministrul Oros: Au fost simplificate procedurile pentru depunerea cererilor unice de plată, iar termenul a fost prelungit până la 15 iunie/ Fermierii pot obține 85% din valoarea subvențiilor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, joi seară, că au fost simplificate procedurile pentru depunerea cererilor unice de plată și că fermierii vor putea obține 85% din valoarea subvențiilor pe care APIA le va acorda anul acesta:

”Guvernul a adoptat o OUG prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020, asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de restricțiile de circulație și de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile pentru aceste cereri, ele se fac online, iar adeverințele de la primării se obțin direct de către centrele noastre APIA. O altă măsură este aceea că din 15 mai prin APIA eliberăm adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente. Am negociat prin APIA cu instituțiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obțină un credit de până în 85% din valoarea subvențiilor pe care le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maximum 2%. Convențiile cu instituțiile bancare se află pe site-ul APIA pentru cei interesați”.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Aceeasi directorasii pusi de psd, s-au orientat dupa cum bate vantul si au ramas in functie prin toate Agentiile si Directiile de agricultura din fiecare judet. Au ramas sa interpreteaze legea dupa ureche. Plini de ei acesti papagali, experti in toate domeniile, fac prezenta doar pe hartie.

  2. A promis ministrul agriculturii că o să îi elimine de la plata subvențiilor pe vânătorii acestor subvenții cei ce nu fac agricultura ptr performanta ci își bat joc de animale și teren numai sa încaseze aceste subvenții. Transformate aceste subvenții in cupoane agricole în vauchere sau imputuri agricole dar în niciun caz cash ptr că acești bani nu mai ajung in agricultura . Ținerii noștri merg in agricultura altor țări să lucreze in loc că miniștrii agriculturii să le creeze locuri de munca aici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.