G4Media.ro

Ministrul Muncii: Trebuie să existe diferenţă între un om care a muncit,…

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Ministrul Muncii: Trebuie să existe diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu şi cel care a decis să nu muncească / Nu am date care să arate că legea privind majorarea punctului de pensie cu 40 % nu va fi aplicată

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că trebuie să existe o diferenţă între beneficiarii pensiei minime care nu au muncit niciodată şi cei care au pensii mici pentru că au stagii de cotizare reduse. „Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive” a declarat Violeta Alexandru.

„Eu sunt omul care se uită cu precădere la corectitudine, care vrea să asigure corectitudine pentru cei care au muncit. Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, pe salariu mic, în condiţii grele, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive pe care le pot înţelege, dar ele nu ar trebui să facă să prejudicieze o persoană care a avut totuşi o activitate, indiferent de nivelul de salarizare” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seară, într-o emisiune la România Tv.
Ministrul Muncii spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi.

„Preocuparea noastră este să fie just pentru fiecare persoană care a desfăşurat o activitate de-a lungul vieţii cadrul legal actual încurajează o activitate până la stagiul complet şi cei care au lucrat sub stagiul minim de 15 ani suferă la momentul la care solicită pensia. (…) Cu toate acestea, resimt o nevoie de o justă măsură între cei care nu au muncit absolut deloc şi ce care au totuşi câţiva ani în activitate” a mai afirmat Alexandru.

Întrebată dacă punctul de pensie va fi majorat cu 40 de procente, aşa cum prevede legea pensiilor, Violeta Alexandru a răspuns că nu are date care să arate că legea nu va fi aplicată.

„Sunt ministrul Muncii, rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea, nu am alt element care să mă determine, în acest moment, să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare eu sunt chemată să o pun în plaicre.nu am de la premier. De la ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a mai spus Violeta Alexandru.

sursa foto: Agerpres/ Radu Tuță

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Cum adica cei care n-au muncit deloc trebuie ajutati????Voi sunteti cu capul…de unde ati luat-o, din comunism??

    • ea este exponentul perfect ales / scolit de oamenii lui shorosh

    • Pentru ca scopul statului nu este tratamentul egal al cetatenilor si apararea proprietatii (in principal private), prin aplicarea legii – cum ti-ai putea inchipui, ci pacea sociala si reducerea cat mai mult a somajululi .

      Ideal ar fi sa le ai pe toate patru, dar pentru asta iti trebuie ca marea masa a cetatenilor sa fie responsabili. Cum nu este cazul, nu poti avea decat doua, iar Statul le alege pe ultimele doua pe socoteala primelor doua. Pentru ca poate.

    • De plictiseala intreb si io retoric:

      In ce categorie intra cei care lucreaza in barurile de noapte ?

      „Astia nu se trezesc dis-de-dimineara ! Niste lenesi.”

    • așa spune legea astăzi căcănari idioți și inculți ! la oi mizeriilor !

  2. Bla bla bla… vrem ca Jandarmeria sa faca recesământul pensionarilor. Vrem sa-i știm ca-s vii si vrem sa știm ce-i doare

  3. „nu am date care sa…” – ca si cum datele alea s-ar pogora din cer!

  4. @ Bani înainte de vot la pensionari, ?

  5. Madam ministru, daca dreptul dat nu poate fi anulat, poate fi impozitat.

  6. Madam ministru, daca dreptu’ dat nu poate fi anulat, poate fi impozitat.

  7. A început campania electorală pentru alegerile parlamentare și locale iar cu promisiuni deșarte , la fel ca la alegerile prezidențiale promisiuni și nu o să se întâmple nimic. Specialii vor rămâne cu pensiile lor nesimțite au dreptul să le cumuleze cu salariile de la stat, bugetarii vor rămâne cu locurile lor călduțe și bine plătite, salariul minim și alocațiile nu se pot mări că nu o permite bugetul.

  8. O apreciez pe Violeta Alexandru, dar cu aberația economică „creșterea pensiilor cu 40 ( ! ) la sută ” în România să ne lase. Indiciile sunt de bun-simt economic elementar.

    Că nu-și permit politic să zică altceva, asta înțeleg. Discuția e amplă și veche deja.

    • Politic nu pot zice si faptic nici atit .Se vor mari toate pensiile daca PNL va conduce in urmatorii 4 ani Romania si apoi intram in Schengen si vom avea moneda euro imediat .

    • Corect ,PNL cistiga de departe alegerile cu peste 55%din sufragii si dupa redistribuire se duc spre 65% . Partidele asa numite de balama nu intra .

  9. Nu vad nicio diferenta intre asta si Olguta cum nu vad nicio diferenta intre PNL si PSD. Este fix aceeasi iresponsabilitate. Nu le pasa de infringement.

  10. Foarte corect imi pare ce spui

  11. S-au adunat pr0s7ii neamului sa ii cante in dos femeii bărbat cocoțate pe postul de ministru al Muncii sa zica ca cei cu cele mai infioratoare pensii de 704 lei nu merita ajutati ca „nu au muncit”, uitand ca majoritatea sunt formati de fosti muncitori la CAP care munceau de la rasarit pana la apus in comunism.

    Cand cat de ticalos sa fii sa omiti asta? Si cam cat de imb3chill sa fii sa fsci din acei oameni o țintă, ei fiind crinmai defavorizati membri ai societatii?

  12. Orice sistem de solidaritate sociala care implica bani publici administrati de guvern , prefecturi , consilii judetene si primarii reprezinta un sistem de furt si manipulare electorala .
    Pomana asta sa o faca mediul privat din fonduri proprii nu institutiile statului din bani luati cu japca legala de la mediul privat .
    Pensia reprezinta o acumulare de bani realizata in mod constient si responsabil de catre cel care desfasoara activitate profesionala ; pe toata perioada activa a vietii . Iar momentul retragerii partiale sau definitive din mediul profesional trebuie sa il decida fiecare in mod unilateral . Sumele necesare intretinerii personale dupa iesirea din mediul profesional trebuie sa fie fix banii acumulati si capitalizati in forme de economisisre si investire privata . Pensia publica este o tilharie mirlanesca . Garantarea plati unei sume de intretinere la batrinete nu trebuie sa o faca institutiile statului dintr-un fond in cre se string de-a valma sume prelevate in mod arbitrar de la cei care produc valoare adaugata . Mai mult ; sumele astea sint acordate sub forma de pensie tot in mod arbitrar unor oameni care sint manipulati social si politic .

  13. Pensionarii se roaga la d-zeu pentru sanatate si viata lunga,oare,din cauza faptului ca au pensii mici si nu-si pot permite sa-si cumpere cele doua stari de fapt? Din cate am vazut si auzit,si am vazut/auzit multe,batranii folosesc,de regula,sintagma „mai bine mai mica si pentru mai multi ani”.Chiar nu vrea/poate nimeni sa faca mai intai o statistica obiectiva privind varstele maxime traite,pe categorii socio-profesionale,si sa ne apucam de comentat pe tema cuantumului pensiilor abia dupa aflarea adevarului?!

  14. Dragii mei!
    Voi ați mai auzit pana acum de o pensie actuală în cuantum de 611 lei ?! Pariez că, nu. 8 ani gr. 2 și 4 ani gr. 1 E greu sa explic amănuntele. Dar.. 8 ani sub radiații electromagnetice,. Țineam un bec cu neon în mână și… în momentul când emițătorul transmitea, becul în mână, se aprindea.. Apoi 4 ani… gr. 1…riscat viata zi de zi. Program serviciu, 24/24, 7 zile pe săptămână. Explicații, greu de dat, dar…. Cel care nu a avut habar de munca, primește la termenul legal, 704 lei,. Rasul curcilor.

  15. Corect! Diferența este de 704 lei. Adică cel care a muncit să primească pe lângă pensie și cei 704 lei. Sau cine a ales sa nu muncească sa nu primeasca nici un ajutor. Sa fie susținut de rudele apropiate.