G4Media.ro

Ministrul Muncii din Italia: ”Înainte de pandemie, 1,2 milioane de români lucrau…

Sursa foto: Pixabay.com

Ministrul Muncii din Italia: ”Înainte de pandemie, 1,2 milioane de români lucrau în Italia. Astăzi, sunt mai puțin de un milion” / Italienii se plâng că românii, dar și tinerii, pleacă în alte state, unde, pentru aceeași muncă, sunt mai bine plătiți

Ministrul Muncii din Italia, Andrea Orlando, susține că statul trebuie să fie revizuită piața muncii din peninsulă după ce în ultimii ani se observă o scădere accentuată a persoanelor angajate, informează La Nazione.

„Te-ai duce să muncești pentru 650 de euro pe lună, cheltuind poate 150 pentru a-ți găsi un loc de muncă? Trebuie să creștem venitul din muncă, contractele trebuie revizuite, trebuie să abordăm și să rezolvăm problema muncii precare, pentru că avem mulți, prea mulți oameni care, deși au un loc de muncă, rămân sub pragul sărăciei”, a declarat ministrul într-o întâlnire cu administrația, oamenii de afaceri și societatea civilă din Toscana.

El a vorbit despre reorganizarea pieței muncii în Italia, insistând pe creșterea salariilor.

„Înainte de pandemie, 1,2 milioane de români lucrau în Italia. Astăzi, sunt mai puțin de un milion, pentru că au emigrat în Germania, Marea Britanie, Olanda, unde, pentru același angajament și aceeași muncă, sunt plătiți mai bine. Tinerii noștri pleacă în străinătate pentru că sunt plătiți mai bine și li se oferă perspective. Companiile „atomizate”, cu mai puțin de 15 angajați, nu le dau nimic”, a mai spus ministrul Muncii.

„Trebuie să revizuim piața muncii”, conchide ministrul Orlando, „să eliminăm aspectul contractual și să creștem salariile, aducându-le în concordanță cu parametrii mai mari. Nu este un lucru revoluționar, dar e nevoie de asta pentru a avea grijă de stabilitatea socială a țării. Vom vorbi despre acest lucru la următoarele alegeri și sper că partidul nostru va pune această problemă în centrul programului electoral”, a mai spus ministrul.

Oficialul a avut acest discurs după ce în timpul discuției a fost întrebat franc:

„Domnule ministru, suntem generația cea mai educată din istoria Italiei și cea care are cele mai puține oportunități de a lucra. (…) Ce face guvernul pentru a reduce flagelul muncii la negru, gri și prost plătite?”.

Sursa foto: Pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Asta e valabil.peste tot in lume

  2. Pai daca ii țineți că scavii acolo, mai migrează și ei pe alte plantații!

  3. Orlando de Italia e mai destept decat Orlando Teodorovici Discoteca al Romaniei.

  4. Erau bune vremurile cand romanii lucrau pentru nimic si la negru si indurand tot felul de umilinte ca italienii sa se simta capitalisti.
    Saluti bella Italia!

    • Mda, acum s-au mutat in Germania la cules de spranghel,pt. ca iau 200 de ron in plus dar sunt tratati ca niste sclavi de sefi.

  5. S-au mutat în tarile unde nu sunt obligați sa se înțepe cu arn-m