G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță că OUG care acordă stimulente mai mari pentru părintele…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Ministrul Muncii anunță că OUG care acordă stimulente mai mari pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni va fi adoptată miercuri

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, marți seara, că ordonanța de urgență cate prevede acordarea unui stimulent de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, majorat la 1.500 de lei, va fi adoptată în ședința de miercuri a Guvernului.

Raluca Turcan a mai spus, la Digi 24, că urmează să fie adoptate, în curând, și alte măsuri active prin care persoane care se află în sisteme de dependență față de stat, cum ar fi cei care beneficiază de șomaj sau ajutor social, „să primească impulsuri, stimulente să intre în viața activă”.

Proiectul de OUG privind acordarea stimulentului de reinserție, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii pe 11 martie, prevede că:

Art. 7 – (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează :

a) în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

„Până acum, foarte foarte puțini părinți au optat să revină la muncă mai repede. Noi mizăm ca prin această măsură, cel puțin un sfert dintre părinți să revină mai repede la muncă”, a spus Raluca Turcan, în martie.

Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere pentru ca părintele să îl poată primi.

Angajații care vor să revină la muncă trebuie să anunțe angajatorii cu o lună înainte.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. PNL cand o sa inceapa sa contribuie la construirea Romaniei? Dar PSD?

  2. Daca OMS recomanda alaptarea la san minim 6 luni cum puteti sa dati stimulent pt asa ceva? Copilul trebuie invatat sa manance pana la varsta de 1 an, ma indoiesc ca altcineva v-a avea rabdarea mamei. Este oare sanatos ce propuneti voi acolo? Multe mame nu se mai intorc la 2 ani, poate acolo ar trebui sa lucrati. Asta este cu dedicatie pt manageritele care se intorc de frica sa nu piarda postul in privat.

  3. Bine, bine… tuta vrea multe, dar o fi primit aviz de la Stelian, sau iar și-o apucă inainte aiurea?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.