G4Media.ro

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că apa Mării Negre e sigură pentru…

sursa foto: G4Media/ Andreea Pavel

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că apa Mării Negre e sigură pentru cei care fac baie

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat joi la Tulcea că, din informaţiile pe care le are, apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere, transmite Agerpres.

„În acest moment nu există niciun pericol. Am fost informat începând de la momentul producerii acestui fenomen, pentru că există un dispecerat în cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor unde Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv, de cele mai multe ori, sau Garda de Mediu, comisariatul judeţean sau orice altă instituţie semnalează astfel de fenomene. Cred că important, pe de-o parte, este identificarea exactă a situaţiei, la fel cum, atunci când situaţia o impune, bineînţeles că obligaţia autorităţilor este aceea de a preveni şi de a comunica persoanelor care pot fi afectate pentru a se lua măsurile în timp real. Din informaţiile pe care le am astăzi nu există niciun pericol pentru turişti”, a spus ministrul Mircea Fechet.

Ministrul le-a răspuns jurnaliştilor, în contextul unor informaţii despre o eventuală poluare a apei mării, fiind întrebat, în acest sens, şi dacă există un anume disconfort pentru turişti.

„Disconfort poate însemna şi o cantitate mare de alge la mal, însă vreau să delimitez foarte clar disconfortul de o eventuală poluare (…). În acest moment, din informaţiile pe care le am, apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere”, a afirmat Mircea Fechet.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat, joi, o vizită la staţia de monitorizare a sturionilor din Tulcea şi a participat la lansarea de puieţi de sturion în Dunăre. Oficialul a susţinut apoi declaraţii de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pana confunda cineva geamandura cu o mina..

  2. „Din informaţiile pe care le am astăzi nu există niciun pericol pentru turişti” si ” din informaţiile pe care le am, apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere” pai na…..nu mi-am citit toate mesajele…..de aceea nu am aveam informatiile. acum ca le-am citit e altceva. De aici pana la a pune titlul „apa este safe” e cale lunga. s-a blindat baiatul de disclaimere.