Ministrul Mediului despre aplicaţia Inspectorul Pădurii.ro : peste 3400 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 din care 123 de apeluri confirmate. Au fost confiscate şi camioanele care efectuau transporturi ilegale de material lemnos

via transilvanica, padure, munte Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

3468 de apeluri au fost efectuate în perioada februarie – iulie 2021 la numărul unic de urgenţă 112 pentru verificarea transporturilor de material lemnos iar în urma apelurilor Poliţia Română a verificat 754 de camioane şi a confirmat 124 de transporturi ilegale, a anunţat astăzi, Ministrul Mediului, Barna Tanczos. Prin aplicaţia ,,InspectorulPădurii.ro” oricine poate verifica un camion care transportă lemne doar prin simpla introducere a numărului de înmatriculare şi verificarea fotografiilor pe care transportatorul le introduce în aplicaţia ,,SUMAL 2.0”. InspectorulPădurii.ro are peste 65 000 utilizatori şi a înregistrat aproape un milion de interogări în perioada februarie- iulie 2021, a spus ministrul Mediului : ,,Ceea ce ne bucură cel mai mult este interesul manifestat de populaţie, de ONG-uri şi de persoanele care descarcă Inspectorul Pădurii. E un interes crescut faţă de 2020 : de la 631 000 interogări la peste 858 000 interogări anul acesta. Unele se fac din portal alte interogări din aplicaţia pentru telefoane mobile. Pentru fiecare transport de buştean se încarcă trei poze iar oamenii pot verifica în aplicaţie. Au fost 3400 de suspiciuni din care 754 au fost verificate pentru că organele de control le-au considerat suspecte, au fost confirmate 123 de transporturi ilegale şi au fost confiscate 24 de camioane şi 307 mc. de material lemnos. Zeci de mii de oameni sunt ,,agenţi de control”, zeci de ONG-uri ne ajută să avem această monitorizare, non stop, pe orice drum din România. “ a spus ministrul mediului.

 

Aplicaţia SUMAL 2.0 a fost lansată în ianuarie 2021 pentru a verifica trasabilitatea materialului lemnos de la pădure până la procesare.

 

Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

Comentarii

  1. Ar fi interesanta o aplicatie in acest sens si pentru raportarea de catre populatie a neregulilor din traficul de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *