G4Media.ro

Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, către opoziția pro-rusă: „Manipulați cu…

Captură video din Parlamentul Republicii Moldova

Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, către opoziția pro-rusă: „Manipulați cu jumătăți de adevăr, prezentați opiniile drept fapte, dați frâu fanteziilor voastre bolnave”

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a declarat, joi, în cadrul audierilor din Parlament pe o moțiune simplă depusă împotriva sa de opoziția pro-rusă, că aceasta este doar o încercare nereușită de a stopa reformarea justiției și demantelarea grupurilor de interese politico-economice sprijinite de magistrați corupți.

„Moțiunea este un terci de minciuni și falsuri pe care le arătați la televiziunile pe care le controlați. Manipulați cu jumătăți de adevăr, prezentați opiniile drept fapte, dați frâu fanteziilor voastre bolnave. Reamintesc acelor politicieni care au cochetat cu oligarhi că au fost aruncați la coșul de gunoi politic. Moțiunea este atât de slabă ca și guvernarea pe care poporul nostru a fost nevoit să o rabde”, a declarat de la tribuna principală ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

El a acuzat opoziția de stânga că încearcă să obstrucționeze reformele pregătite pentru sectorul de justiție din interese obscure.

„Ați menționat că atentez la independeța justiției? Dar este justiția independentă? Este dependentă de politicieni ca voi și grupuri de interese. Nu poți să atentezi la independență atunci când ea nu există. M-ați aveți nerușinarea să spuneți că nu am venit cu acțiuni concrete”, a mai precizat ministrul

Litvinenco a calificat noile proiecte de legi pregătite de actuala guvernare pro-europenă drept a mai bune și cam dureroase pentru cei care au furat și au averi pe care nu le pot lua cu ei peste hotare”.

Litvinenco a mai declarat că proiectele de legi au anumite proceduri și nu pot fi făcute la repezeală.

În ceea ce privește vinovăția sau nu a procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, el a afirmat că „nimeni nu e mai presus de lege”.

„Știu că vă place de Stoianoglo pentru ce a făcut și mai ales pentru ce nu a făcut. Nu-mi place că procuratura nu are rezultate în dosarul „furtul miliardului”, dosarul „Bahamas, dosar „Kulioc” [pretinsa mită dată de către oligarhul Vlad Plahotniuc lui Igor Dodon], eliberarea pe bandă rulantă a hoților”, a mai declarat ministrul.

Reacția de astăzi a lui Litvinenco vine după ce deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat săptămâna trecută o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției sub pretextul „subminării justiției”. Moțiunea nu are nicio șansă să treacă în condițiile în condițiile în care pro-europenii de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) dețin 63 de mandate din 101 în Parlamentul de la Chișinău. 

Foto: Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, vorbește de la tribuna Parlamentului în ziua moțiunii depuse de opoziția pro-rusă împotriva activității sale. Sursa/Captură Video din Parlamentul Republicii Moldova

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bine punctat ! Universal valabil.