G4Media.ro

Disputa privind combustibilii sintetici, aproape de rezolvare, spune ministrul german al Transporturilor…

sursa foto: Pixabay

Disputa privind combustibilii sintetici, aproape de rezolvare, spune ministrul german al Transporturilor / Germania vrea ca mașinile care folosesc acest tip de combustibil să fie vândute și după 2035

Ministrul german al transporturilor a declarat vineri că este optimist că disputa dintre Berlin și Bruxelles privind viitorul mașinilor care funcționează cu combustibili sintetici este aproape de a fi rezolvată, deși unele chestiuni mai trebuie clarificate, scrie Reuters.

Berlinul a purtat discuții cu Comisia Europeană în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea de a permite înmatricularea de mașini care funcționează cu combustibili sintetici după termenul limită din 2035 pentru vânzarea de mașini cu emisii de CO2, convenit anul trecut de țările Uniunii Europene. Un vot asupra interdicției a fost amânat la începutul acestei luni din cauza obiecțiilor de ultim moment ale Germaniei.

Legea inițială ar fi interzis efectiv înmatricularea mașinilor cu motoare cu combustie după 2035, dar Germania solicită o excepție pentru mașinile care funcționează exclusiv cu combustibili sintetici.

Potrivit Reuters, Comisia Europeană a încercat să iasă din impas cu un nou proiect de plan pentru a permite vânzarea acestor mașini cu motoare cu combustie după 2035.

Într-o scrisoare adresată Comisiei, consultată vineri de Reuters, Ministerul german al Transporturilor a salutat propunerile executivului UE, dar a cerut o legislație care să asigure implementarea acestora.

Cererea Berlinului pentru o derogare „a primit acum un răspuns din partea Comisiei Europene printr-o scrisoare care mă face să fiu optimist”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, ministrul german al transporturilor, Volker Wissing.

„Mai sunt încă întrebări la care trebuie să se răspundă. Nu suntem încă pe deplin de acord”, a adăugat el.

Vorbind vineri la Bruxelles, cancelarul german Olaf Scholz a declarat, de asemenea, că se așteaptă să se ajungă în curând la un acord.

Separat, ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că, în opinia sa, disputa a fost acum rezolvată și că problema ar trebui să fie soluționată marți.

Miniștrii energiei din UE se vor reuni marți la Bruxelles și vor avea ocazia să semneze legea. Următoarea ocazie ar urma să apară la următoarea reuniune programată a miniștrilor din țările UE, la sfârșitul lunii aprilie.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze ultimele propuneri.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...