G4Media.ro

Ministrul german al Economiei consideră ilegală operaţiunea israeliană din Rafah / ”Foametea,…

sursa foto: Facebook / Israel Defense Forces

Ministrul german al Economiei consideră ilegală operaţiunea israeliană din Rafah / ”Foametea, suferinţa populaţiei palestiniene şi atacurile din Fâşia Gaza sunt incompatibile cu dreptul internaţional”

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a criticat sâmbătă acţiunile Israelului în Gaza, calificând operaţiunea militară din Rafah drept contrară dreptului internaţional, relatează Agerpres, care citează DPA.

„Foametea, suferinţa populaţiei palestiniene şi atacurile din Fâşia Gaza sunt – aşa cum vedem acum în instanţă – incompatibile cu dreptul internaţional”, a declarat Habeck la Berlin, referindu-se la o hotărâre a Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) care a cerut Israelului să pună capăt ofensivei sale din Rafah.

Habeck a declarat că guvernul german consideră „că Israelul nu trebuie să efectueze acest atac, cel puţin nu în modul în care a făcut-o înainte în Fâşia Gaza, bombardând tabere de refugiaţi şi aşa mai departe”.

Vorbind la un festival pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a Legii fundamentale a Germaniei, Habeck a subliniat că gruparea militantă palestiniană Hamas ar putea pune capăt războiului imediat dacă ar depune armele.

Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat sâmbătă avertismentele împotriva unei ofensive militare israeliene pe scară largă în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

„Declaraţia noastră este că războiul trebuie să se desfăşoare întotdeauna în aşa fel încât să respecte regulile dreptului internaţional”, a declarat Scholz în cadrul unei dezbateri publice la Potsdam, în apropiere de Berlin.

„De aceea am fost întotdeauna foarte clari în a spune că nu ne putem imagina o ofensivă în Rafah fără pierderi umane teribile şi iresponsabile”, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează