G4Media.ro

Ministrul Finanțelor: Impact bugetar de 4 miliarde de lei în 2023 după…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor: Impact bugetar de 4 miliarde de lei în 2023 după creșterile de salarii din educație și alte sectoare

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat joi că impactul bugetar al creșterilor de venituri luate de guvern sub presiunea sindicatelor în ultima lună e de 4 miliarde de lei până la finalul acestui an.

”La acest moment, efortul pe care statul român îl face, total, pe toate elementele de ajustare – nu doar educația – se ridică la 4 miliarde de lei până la finalul anului”, a spus Câciu.

Câciu a mai spus că economia României nu este într-o stare ”extraordinar de bună” și a amintit că România e în procedură de deficit excesiv.

Reamintim că fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat la 29 mai în scrisoarea de demisie un deficit de încasări la bugetului statului de 8,9 miliarde de lei. Este vorba despre o diferență între încasările efective pe primele cinci luni și încasările programate de ministerul finanțelor pentru aceeași perioadă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vad pe htnz că Cîciu zice ca statul pierde anual 5 miliarde de lei prin comerțul unora cu produse sau prestari de servicii il..icite (gen service-uri auto)…
    …prin abrogarea in 2020 in parlament de catre Iordache si cazanciuc a legii 12/1990

  2. Mare șmecherie, o nimica toată!

  3. Ce impact bugetar au pensiile speciale !?