G4Media.ro

Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de energie, care au încheiat contracte…

Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de energie, care au încheiat contracte cu preț fix iar acum cresc tarifele: „Acest lucru nu se poate!”

ANRE și ANPC vor demara o serie de controale la anumiți furnizori de energie, pentru a verifica dacă practică oferte înșelătoare și notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, chiar dacă au încheiat contracte cu preț ferm pe un an de zile, anunță ministrul Energiei Virgil Popescu

„Controale la furnizori. ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru 1 an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5% din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, arată ministrul, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Virgil Popescu a precizat că va accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât ea să se aplice de anul acesta sau de la 1 ianuarie 2022. El a menționat că statul va veni și cu o compensare a prețului facturilor pentru anumiți consumatori.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Vai, vai, s-a trezit adormitul de Popescu….. Si ce sa le faca? Sa le ia boii de la bicicleta? 5% din cifra de afaceri? Mai pun un leu la Kw si gata! Sa le suspende licenta de operare si apoi mai vorbim. Dar de la un „mare nimic”, la ce poti sa te astepti???? Hai Popescule, fa-te de ciocolata!

  • Popescu e de ciocolata de cand a zis ca bransamentul de pana in 7 metri sa fie gratis… habar n’are de capul lui :))))
   Bransamantul de 7 metri ai daca ai postul trafo la poarta, unprieten a tras trifazic 100 metri 15000 euro+ motivare dupa un an de la cerere, asta e realitatea nu ce percepe dl. Popescu prin minister.

 2. Într-o țară normală nu mai ajungea ministru a doua oară un impostor.

  • NU vor face nimic pentru ca aceasta SCUMPIRE generalizata la Energie electrica, gaze si in linie la toate, e mana cereasca pentru Guvern: Guvernul se foloseste de aceste Scumpiri, le cresc incasarile, din acest motiv NU s-au bagat inca de la inceputul liberalizarii, stiau ca urmeaza scumpirile uriase, care ii ajuta!
   De ce sa intervina?!

   Polonia NU are nici azi Piata liberaliziata la Energie!
   Preţurile energiei sunt o chestiune politică delicată în mai toate economiile europene şi cu atât mai mult în cele mai sărace, din estul UE.
   Guvernul ungar condus de Viktor Orban a făcut din costurile mici cu electricitatea şi gazele naturale chiar o politică de stat. Orban le promite constant ungurilor, fie că este campanie electorală, fie că nu, că vor plăti cele mai mici preţuri pentru energie.
   O instituţie de reglementare din sector întocmeşte chiar statistici europene lunare care să demonstreze acest lucru.
   În cea mai recentă analiză, pentru luna iulie, Autoritatea ungară de reglementare a energiei şi utilităţilor publice arată că Budapesta are cele mai mici preţuri ale electricităţii rezidenţiale, incluzând taxele, dintre marile oraşe ale UE.

  • In Martie 2021, Premierul Florin Citu a prezentat in Guvern o Evaluare a Minsitrilor pe Anul 2020, care arata asa:
   „PNL își face seppukku: Premierul Florin Cîțu a venit în Guvern cu Raportul fostelor guvernări Ludovic Orban – 66% din țintele asumate au fost RATATE.
   17/03/2021
   Fostele cabinete PNL Ludovic Orban I și II au respectat doar 34% din Planul Anual de Lucru al Guvernului, se arată într-un raport de evaluare prezentat în ședința de miercuri a Guvernului Florin Cîțu.
   Planul Anual de Lucru al Guvernului (PALG) cuprinde proiectele „cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidat”, pe care ministerele se angajează să le înainteze în cursul unui an calendaristic.
   Proiectele asumate sunt menite să pună în aplicare programul de guvernare. Raportul de evaluare privind gradul de respectare a planului pentru anul 2020 indică faptul că s-au realizat doar 34% din aceste obiective. Evaluarea a fost prezentată spre informare în ședința de azi a Guvernului.
   În total, 4 ministere din fostele cabinetele liberale conduse de Ludovic Orban au obținut o ‘notă de trecere’, în timp ce 11 ministere NU și-au îndeplinit nici jumătate din țintele legislative.
   Printre miniștrii care au reușit să-și respecte majoritatea obiectivelor asumate se numără fostul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, actualul premier în funcție.
   Două ministere figurează cu 0% grad de respectare a planului: Minsiterul Culturii si Minsietrul Tineretuilui si Sportului.
   Din 302 proiecte de lege și Hotărâri de Guvern care ar fi trebuit emise anul trecut, așa cum s-au angajat ministerele, 105 au fost înaintate și 197 NU s-au realizat.
   Potrivit evaluării, au luat ‘notă de trecere’:
   Ministerul Afacerilor Externe (Bogdan Aurescu) – 75%
   Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (Adrian Oros) – 68%
   Ministerul Educaţiei și Cercetării (Monica Anisie) – 52%
   Ministerul Finanţelor Publice (Florin Cîțu) – 61%

   NU și-au respectat majoritatea priorităților:
   Ministerul Afacerilor Interne (Marcel Vela) – 27%
   Ministerul Apărării Naţionale (Nicolae Ciucă) – 30%
   Ministerul Culturii (Bogdan Gheorghiu) – 0%
   Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (Virgil Popescu) – 8%
   Ministerul Justiţiei (Cătălin Predoiu) – 23%
   Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei (Ion Ștefan) – 25%
   Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (Costel Alexe) – 38%
   Ministerul Muncii și Protecției Sociale (Violeta Alexandru) – 13%
   Ministerul Sănătăţii (Victor Costache și Nelu Tătaru) – 40%
   Ministerul Tineretului şi Sportului (Ionuț Stroe) 0%
   Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (Lucian Bode) – 15%
   Secretariatul General al Guvernului (Antonel Tănase) – 0%

   DECI: Virgil popescu a indeplinit Anul trecut in guvenarele Orban doar 8% din Planul de Planul de lucru al Minsiterului!
   Ce mai cauta in Guv Zombilica, omul e zombilistic rau de tot!