G4Media.ro

Ministrul Energiei anunţă că în următoarele zile vor fi publicate normele de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Energiei anunţă că în următoarele zile vor fi publicate normele de aplicare a legislaţiei care stabileşte subvenţii pentru energie/ Facturile pentru noiembrie vor fi emise la începutul lui decembrie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că normele de aplicare a legislaţiei care prevede acordarea de sprijin pentru achitarea facturilor la energia electrică şi gaze vor fi publicate în următoarele zile, el explicând că facturile aferente lunii noiembrie trebuie emise de către furnizorii de electricitate abia la începutul lunii decembrie. Ministrul dă din nou asigurări că facturile pentru clienţii care au consum considerat mediu vor fi similare celor din luna decembrie a anului trecut.

 • „Lucrurile sunt foarte clare: factura lunii octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în cursul lui decembrie, deci nu are cum să vină factura lunii noiembrie tot în cursul aceleiaşi luni, pentru că trebuie să aşteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul aferent. Facturile de obicei aferente lunii noiembrie vin la începutul lunii decembrie. Au încercat, a fost tentativă, după părerea mea, să zicem, nelalocul ei a unor furnizori să factureze două-trei-patru-cinci zile din luna noiembrie în cursul lunii noiembrie, eu le-am transmis că nu au cum să factureze de la începutul lui noiembrie în cursul lui noiembrie şi spuneam că nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi şi le-am transmis că avem un termen de 15 zile, conform legii, să facem normele. Legiuitorul a dat acest termen, tocmai considerând că consumul lunii noiembrie facturează la începutul lunii decembrie. Normele sunt gata, le-am discutat astăzi şi le-am discutat şi cu Ministerul de Finanţe şi cu Ministerul Muncii, în câteva zile vor fi publicate şi vor şti exact ceea ce trebuie să facă”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, joi seară, la Realitatea Plus.

El a precizat că „oamenii trebuie să stea liniştiţi” în privinţa facturilor la electricitate pentru că nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut.

Preţul la energie a fost plafonat la un leu pe kWh, iar consumatorii care consumă cel mult 300 de kiloWatt lunar, plus o marjă de 10 la sută din acest consum energie electrică şi până în 200 de metri cubi de gaze naturale, cu o marjă de 10 la sută vor primi discounturi suplimentare.

De schema de ajutor pentru energie electrică vor beneficia aproximativ 6 milioane de gospodării din totalul de 8 milioane racordate la sistem, a precizat ministrul.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Preț la gaz „plafonat” la 250% față de prețul de anul trecut!!!? Prost să fii să nu profiți și să nu intârzii 2 săptămâni cu emiterea facturii aferente lunii octombrie !
  PS. Dacă Piticot simte pericolul de a rămâne cu gazul nevândut in anii ce urmează și ordonă Gazprom să mărească fluxul către Europa, ANRE ce face, merge tot pe „burtă” și menține tariful „plafonat”, așa cum a procedat și in ultimii 30 de ani, când a „reglementat” un preț cu 100% mai mare decât prețul pe piața liberă?
  Intreb pentru un prieten gata echipat pentru a ieși in „piață” in jurul datei de 22 decembrie…

 2. Preț la gaz „plafonat” la 250% față de prețul de anul trecut!!!? P.ro.st să fii să nu profiți și să nu intârzii 2 săptămâni cu emiterea facturii aferente lunii octombrie !
  PS. Dacă Piticot simte pericolul de a rămâne cu gazul nevândut in anii ce urmează și ordonă Gazprom să mărească fluxul către Europa, ANRE ce face, merge tot pe „burtă” și menține tariful „plafonat”, așa cum a procedat și in ultimii 30 de ani, când a „reglementat” un preț cu 100% mai mare decât prețul de pe piața liberă?
  Intreb pentru un prieten gata echipat pentru a ieși in „piață” in jurul datei de 22 decembrie…