G4Media.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca: Am încredere că nu vom ajunge la grevă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca: Am încredere că nu vom ajunge la grevă în învățământ și că anul școlar se va încheia cu bune. Este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, sâmbătă, că are încredere că nu se va ajunge la grevă generală în învăţământ, iar anul şcolar se va finaliza cu bine, menţionând că şi cadrele didactice doresc acest lucru şi că este nevoie de găsirea de soluţii, relatează Agerpres.

„Eu am încredere că nu vom ajunge acolo şi că anul şcolar se va finaliza cu bine. Cred că asta îşi doresc şi reprezentanţii cadrelor didactice. Sigur că este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii”, a spus Deca, întrebată în legătură cu greva profesorilor.

Ea a adăugat că Ministerul Educaţiei susţine creşterile salariale.

„În ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă la care sindicatele fac referire, la Ministerul Educaţiei deja lucrăm la o serie de observaţii pe care să le înaintăm Ministerului Finanţelor. Aşa cum ştiţi, Ministerul Educaţiei susţine creşterile salariale şi susţine ca grila de salarizare să plece de la un nivel de debutant egal cu salariul mediu pe economie. Vom face tot ceea ce ţine de noi ca această necesitate în sistemul educaţional să fie reflectată şi în cadrul normativ”, a adăugat Ligia Deca.

Sindicatele din Educaţie au demarat strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, având în vedere că solicitările lor au rămas fără rezolvare, iar Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ, anunţă un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Până la momentul declanşării grevei generale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală (FNS) „Alma Mater” vor picheta, din nou, sediul Guvernului în zilele de 25 şi 26 aprilie, iar în data de 10 mai vor organiza un marş de protest la care sunt aşteptaţi peste 15.000 de membri de sindicat, precizează sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu zic sa nu ai încredere, oamenii s-au cam saturat pana în gât de vrăjelile voastre ieftine. Lumea vede clar ca lucrurile nu merg în direcția buna și s-a cam umplut paharul. Greva generală pana sunt rezolvate toate problemele enumerate pe lista.

    • Pai gândește putin mă nene și ce fac profesorii în sine, ok? Ia vezi acum înțelegi? Crezi ca ajungi undeva dacă nu ai o baza solida a învățătorului în mod special la început de drum? Apoi vorbește.
      Dacă vezi ca o statistica – bani/ora atunci înseamnă ca iti meriți soarta, dar mai caută și alte comparații de genul, sigur o sa găsești locuri de munca mult mai bine plătite. Dar oricum dacă ți se pare ca e o meserie așa de ușoară și bine plătită , de ce nu o practici? E ușor sa iti dai cu părerea din afara.

  2. De vreo 7 ani ani va tot asezati la masa si vorbiti fara sa faceti nimic cu adevarat revolutionar.