G4Media.ro

Ministrul Educaţiei: Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată,…

Ministrul Educaţiei: Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Tematica ar putea fi adaptată. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă dimineaţă că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreştea ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic, transmite News.ro.

„Pierderile suferite de sistemele de educaţie sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată”, a declarat Cîmpeanu la Ştirile ProTV.

El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

„Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu.Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă”, a subliniat ministrul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Dar de reforme adevarate cand ne apucam si noi?

  • Pompierul de serviciu la Educatie, Sorin Campeanu a fost aseara la B1 TV, la Tudor Musat: vorbe goale, individul habar NU are CE si CUM va pune in aplicare Programul de guvernare care TREBUIE sa IMPLEMENTEZE Proiectul Romania Educata al Presedintelui Johannis, asa cum mentioneaza chiar Programul de guvernare al aliantei!
   Ori, aseara Sorin Campeanu nici macar NU a a pomenit nici o data proiectul Romania Educata, l-a numit asa, la Minutul 28:28:
   „Ne vom sprijini pe ACEL proiect de viziune(probabil ca e vorba despre proiectul Romania educata!!??) care a beneficiat de cea mai larga consultare publica(90% din populatie habar nu are despre ce-i vorba, sunt vorbe goale!!!), sunt pasi importanti facuti(CARE pasi?) si va trebui sa OPERATIONALIZAM acele IDEI, sa le transpunem in reglementari legale, sa le transpunem in realitate(!!) pentru ca acele idei fiind rodul unei consultari publice foarte largi sunt indreptatit sa cred ca sunt intr-o buna masura, intr-o foarte buna masura, un raspuns al asteptarilor celor mai multi, nu tuturor.”

   Gasiti pe Site-ul B1 TV emisiunea de aseara de la Ora 20 a lui Tudor Musat, INREGISTRATA, cu Sorin Campeanu invitat…Dumnezeule, vorbe goale…
   Urmeaza inca 4 ANI pierduti pentru Educatie…

   G4 media, solicitati, va rog, un interviu cu Sorin Campeanu pe Proiectul Romania Educata, mentionat expres in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR: CE si CUM si CAND va FACE, CUM va arata Romania Educata?!
   Asta e MInsitrul Educatiei si NU pronunta cuvintele Romania Educata!!!!

   23 Decembrie 2020: Intrebat în legătură cu controversele în jurul lui Sorin Câmpeanu, propus pentru Educație și cunoscut pentru faptul că l-a apărat pe Victor Ponta în scandalul palgiatului, Ludovic Orban a spus că acesta trebuie ”analizat în integralitatea carierei sale.
   ”Trebuie analizată cariera sa în integralitatea ei. Este GARANTIA Implementării Programului România Educată. Avem INCREDERE că va avea capacitatea să IMPLEMENTEZE acest Program”, a comentat Orban.

   Garantia asta, ce „garanteaza”, Orbane?!!!

 2. Cand insusi ministrul educatiei spune”examenele nationale se doresc🙄(a facut acordul cu „examenele” desi nu era, prin exceptie, cazul, dar, pt. a cunoaste situatiile de exceptie, tb.sa stii carte, in speta, limba romana corect scrisa si graita, agronomia acestui domn neparand sa fie vreo garantie in acest sens, au contraire as zice) a fi organizate” si nu se corecteaza imediat, demonstrand ca nu cunoaste situatiile de folosire a structurilor verbale impersonale, devine, o data in plus, clar de ce nici nu are o prea mare importanta cand se vor organiza examenele, caci, iata, agramatismul a prins bine acolo „sus”.
  Mai am o speranta de decenta lingvistica in privinta lui Câtu, l- am urmarit vorbind si nu am sesizat sa comita astfel de erori in exprimare.

 3. Romania educată nu va exista daca nu deschideți școlile. Vă bateți joc de o generație întreaga. Cota de incidență a scăzut. Pentru ce ne mai țineți închiși? Închideți granițele și deschideți școlile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.