G4Media.ro

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: Ştacheta trebuie coborâtă inteligent în acest an

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: Ştacheta trebuie coborâtă inteligent în acest an

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că programa pentru examenele naţionale va trebui să fie adaptată specificului acestui an, iar ştacheta „trebuie coborâtă inteligent”, pentru că nu se poate ca elevii să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei, transmite Agerpres.

„Programa de examen este adaptată specificului acestui an. Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei. Deci această ştachetă, o spun cu subiect şi predicat, trebuie coborâtă inteligent în acest an. Partea de adaptare a materiei de examen s-a făcut de către colective de specialişti, s-a evitat extragerea unei anumite porţiuni, ultimele două luni, ultimele cinci luni, şase luni, şi s-a încercat extragerea unor noţiuni care au fost considerate cu un grad de relevanţă mai scăzut”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Digi 24.

El s-a referit şi la programa de examene în general, despre care a spus că ar trebui adaptată pentru a ţine cont de nevoile de educaţie şi de intenţiile pe care le au în urmarea învăţământului universitar.

„Ar trebui să fie mult mai flexibilă această programă, pentru a putea fi adaptată aspiraţiilor fiecărui elev. (…) Să eliminăm această ipocrizie, cei care ştiu că vor da examen de admitere în universităţi din ţară sau din străinătate la anumite materii se vor concentra pe acele materii. Să îi lăsăm să atingă performanţa pe acele materii, adică să avem un curriculum mai flexibil, la asta lucrăm acum”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. (Foto: Guvernul României)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Coborati-o la nivelul de analfabet functional, gen: administratie, justitie, mi, mapn, servicii, bugetarime si speciali pensionari militari!
  Atat! Asta e nivelul pt care exista statul mafiot.militarizat roman!

 2. Precum matale, ne-am aranjat. Ati facut muci educatia, i-ai tampit oe copii. Scolile sunt inchise, carciumile deschise. Unde mai se intampla asta in Europa????

 3. Asa da oximoron… mare pisicher ministrelu asta…

 4. Cam la nivelul tau, Campeanule? Traseist si impostor ce esti!

 5. Păi atunci de ce mai cheltuiți milioane de euro cu orele remediale daca scopul este analfabetismul?

  Cît de mult sa ma reduci gradul de dificultate al examenelor?

 6. Domnul ministru a omis insa sa spuna ca dupa ce va fi coborata „inteligent” stacheta exigentei ea va ramane pe veci acolo…

  PS. La genunchiul broastei adica ! :((

 7. Contradictie de termeni: a cobora stacheta in invatamant si inteligenta. Ministrul are atat stacheta cat si inteligenta scazute

 8. ,,UNII” are trebui sá foloseascá,,propia inteligențá”la…coborârea,din proprie initiativá,la funcțiile pe care,,le au”!!!

 9. Ca și cum notele din online nu ar fi hiperumflate?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.