G4Media.ro

Ministrul Educației: Concursul pentru funcția de director, sub forma unui examen scris…

Ministrul Educației: Concursul pentru funcția de director, sub forma unui examen scris național, în iulie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că cea mai bună variantă pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ ar fi un examen scris naţional, cu subiecte unice, care să aibă loc în luna iulie.

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar. Dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor. Dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7 (…) – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a declarat Cîmpeanu joi seara la TVR1, citat de Agerpres.

Ministrul Educaţiei a adăugat că, dacă acest concurs nu va putea avea loc în luna iulie, din considerente epidemiologice, el va trebui organizat imediat după începerea noului an şcolar, în luna septembrie.

Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. deci inteleg ca SRI mi-a distrus viata

  am facut accident cerebral

  diabet cu insulina

  depresie severa

  e bine de stiut.

  • Poetule, scrii in versuri albe, fără rima? Ce legătură are sri-ul cu educația? :))) Sau și sri-ul numește directorii de carton, nu numai partidele?

 2. plus de asta

  SRI-istii injurau moldovenii pe forumul adevarul si nu numai

  cu usernamul „Turbatu”

  si au trimis aia echipe sa omoare in bataie Cainele , adica pe mine

  asta tot cu intentie au facut-o SRI-istii

  ca sa se distreze

  mi-au pus viata in pericol.