G4Media.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor vor fi publicate…

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor vor fi publicate vineri seara

Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi publicate vineri seară, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, vor fi publicate în seara aceasta (vineri -n.red). Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla. Nu vor avea voie mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa, speciale, mesele la 2 metri unele de altele, astfel încât să limităm răspândirea virusului „, a declarat Virgil Popescu, în cadrul vizitei efectuate pe premierul Orban la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş.

Premierul  Ludovic Orban a intervenit şi a precizat că, fiind vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare, şi ANSVSA este implicată în elaborarea acestor norme.

„Mai trebuie stabilite câteva reguli privitoare la modul de servire, astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară. Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi merge”, a completat Orban.

Sursa Foto: Facebook/Virgil Popescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. normele vor fi publicate vineri si ignorate de sambata incolo

  2. Nu mai pierdeti vremea cu normele. Am inteles ca s-au terminat banii si de la 1 e fiecare pentru el!

  3. Dar el de ce bea Lagavulin intr-o institutie publică, în spațiu inchis, cu inca 5-6 ministri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.