G4Media.ro

Ministrul Economiei cere soluții pentru a putea suplimenta personalul care procesează cererile…

Ministrul Economiei cere soluții pentru a putea suplimenta personalul care procesează cererile de ajutor de stat cu experți externi: Funcția publică poate da bani publici, ceilalți nu pot face asta

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, i-a solicitat Ministerului Justiției să găsească o soluție pentru a putea implica și experți externi în procesul de evaluare a dosarelor depuse de firme pentru a primi ajutor de stat în contextul pandemiei Covid-19, suplimentarea personalului pentru procesarea cererilor fiind necesară pentru deblocarea schemelor de ajutor de stat.

„Am cerut Ministerului Justiției să ne ajute să putem implica experți externi în evaluarea dosarelor. Este o problemă legată de funcția publică care poate da bani publici, iar cei care nu sunt în funcția publică, nu pot face asta. Căutăm soluții ca, măcar unele profesii reglementate de stat, care sunt legate de domeniul financiar, să poată fi incluse în procesul de procesare a dosarelor”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Ministrul a enumerat și alte măsuri pe care le-a luat pentru a debloca schemele de ajutor de stat COVID:

1) Am adăugat mai mulți oameni din minister să lucreze pe procesarea dosarelor de rambursare.
2) Am cerut oameni la ANPC, instituție aflată în subordinea ministerului, să vină în agențiile regionale unde sunt procesate dosare.
3) Am ameliorat platforma IT pentru a facilita procesarea mai rapidă a dosarelor.

„Poate n-aș fi făcut lucrurile la fel, de fapt, cu siguranță nu le-aș fi făcut la fel, dar acum trebuie să deblocăm ce avem și apoi construim mai bine pe viitor”, a mai scris Năsui.

Pe lângă problemele legate de procesarea cererilor pentru ajutoare de stat, ministrul a spus că sunt și probleme privind finanțarea acestora, urmând ca la alcătuirea bugetului pe anul 2021 să fie incluse toate sumele necesare.

Ajutoarele de stat sunt acordate prin OUG 130/2020 și sunt împărţite în trei scheme de ajutor de stat: măsura 1 – microgranturi, măsura 2 – granturi pentru capital de lucru şi măsura 3 – granturi pentru investiţii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E vrajeala

    De fapt nu au bani la masura 2 granturi si asteapta aprobarea bugetului, deci pana prin martie nu vedem banii
    Si mor firme in timpul asta

    • Lasă tu muritu… Când toți cei mici smecheri vor da bon de casa și plăti impozite atunci povestim. Când a scăzut TVA la alimente preturile în restaurant au rămas aceleași. Cred ca de câte ori am mâncat în oraș 1 din 10 mia dat bon…

    • Pai de ce sa le dea bani de la buget tot la bogatanii cu vile umflate si masini de lux in loc la amaratii de pensionari la care le dau 1000 de lei dupa o viata de munca ? Hai , sa le plateasca salariatii ca sa nu i dea afara , chiriile si sa nu le ia impozite si le ramane destul … le dau zeci si sute mii euro degeaba , macar sa le dea un sfert din media profitului declarat in ultimii 5 ani sa zicem ! Alte sume speciale de fapt !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.