G4Media.ro

Ministrul Digitalizării: Peste 3.500 de materiale ce puneau pericol integritatea alegerilor au…

Sursa Foto: Pexels

Ministrul Digitalizării: Peste 3.500 de materiale ce puneau pericol integritatea alegerilor au fost eliminate prin intermediul platformei „No-Fake” / Au fost făcute 836 de raportări

Peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor din 9 iunie au fost eliminate de pe reţelele de socializare în baza raportărilor înregistrate pe platforma „No-Fake”, a declarat, joi, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, transmite Agerpres.

El a fost întrebat dacă în România s-au înregistrat atacuri cibernetice sau propagandă venită din partea Rusiei, propagată pe reţelele de socializare, în contextul alegerilor europarlamentare din data de 9 iunie.

„În momentul de faţă, după cum ştiţi foarte bine, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a creat un mecanism inovativ la nivel european şi anume platforma ‘No Fake’, prin care oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari care gestionează astfel de conţinut potenţialul de conţinut înşelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât şi în perspectiva unui conţinut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să-i înşele cu o anumită investiţie sau cu un anumit medicament minune. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că în platforma creată de noi avem, până în momentul de faţă, 45.000 de accesări, dintre care avem 836 de raportări. Dintre acestea, peste 50%, care fac obiectul campaniei electorale, au fost deja eliminate din platforme ca şi conţinut şi peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acest moment”, a precizat Ivan.

Ministrul a explicat că restul materialelor au avut un caracter înşelător, fiind referitoare la aşa-zise investiţii financiare sau medicamente miraculoase care folosesc pentru o falsă promovare imaginea unor personalităţi publice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează