G4Media.ro

Ministrul Digitalizării anunță că din luna august va fi disponibilă cartea de…

Ministrul Digitalizării anunță că din luna august va fi disponibilă cartea de identitate electronică

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat marţi că probabil cartea de identitate electronică va fi disponibilă în august, ea oferind şi posibilitatea semnăturii electronice, transmite Agerpres.

„Aceşti paşi legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanţă, sunt în curs de a fi legiferaţi în Parlament, aşa că putem fi optimişti că în luna august vom putea beneficia de această nouă carte de identitate, care să aibă dublu rol, atât identificarea digitală, cât şi posibilitatea de a semna electronic cu ajutorul ei”, a afirmat ministrul la DCNews, în cadrul dezbaterii „Digitalizarea României, Prioritate Zero”.

El a vorbit şi de principiile digitalizării şi de nevoia de transparenţă în acest domeniu.

„Statul n-ar trebui să naţionalizeze digitalizarea. Aici ar trebui să fie o relaţie sănătoasă între mediul privat şi stat, dar nu oricum. Statul trebuie să îşi facă partea lui, adică să asigure condiţii de concurenţă corectă în digitalizare, pentru a nu mai fi suspiciuni, poveşti, cum au fost în ultimii 20 de ani”, a apreciat Teleman.

În acest sens, a menţionat nevoia de transparentizare a modului în care se fac achiziţiile publice, anume punerea în dezbatere publică a caietelor de sarcini.

Totodată, ministrul a spus că soluţiile digitale achiziţionate de stat trebuie să fie sustenabile şi trebuie să fie testate, menţionând „total cost of ownership”, anume „cât ne costă să achiziţionăm o soluţie software”.

„De multe ori, costurile indirecte au fost omise şi asta a dus la incapacitatea, inutilitatea unor soluţii”, a precizat el.

Foto: Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Alti bani, aceeasi fraieri buni de controlat si de prostit!

 2. Ministrul „digitalizării”?????
  ĂȘTIA CHIAR ÎȘI BAT JOC DE NOI, PNL-UL ĂSTA!

 3. Cartile de identitate electronice se valideaza online la etajul 2 nu?

 4. N a spus mai nimic

 5. Cartea de identitate electronica este ,, Nodul gordian,, al statului care nu are capacitatea de a finaliza un proiect simplu si de la care pleaca toata interactiunea statului cu cetateanul. cu o infractructura bolnava si o legislatie stufoasa care intinde la maxim nervi si rabdarea cetatenilor, cu scheme de personal stufoase la nivel judetean si oameni care se suprapun competentele care le au si care le lipsesc cu desavarsire. Statul promoveaza de la nivel central pana la nivel local tot felul de oameni care se joaca de a progresul prin castiguri salariale mari si grade cu nemiluita. Eu am sa scriu o carte … nu electronica ci Cartea Incompetentilor si a oportunistilor din din acest sistem. Niste uniii ca si niste alti dau termene si atat. Vezi proiectul Cartea de alegator.

 6. Ce de hatereală pe aici….
  Mi se pare o veste bună comunicatul ministrului

 7. ….dacă se face sau nu tot nemulțumiți sunt unii. În 3 secunde ma loghez folosind amprenta și navighez in orice loc la orice instituție dintr-o tara scandinavă. Sa se facă și pe urma criticam si îmbunătățesc dacă e nevoie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.