G4Media.ro

Ministrul Dezvoltării dă asigurări că Brașovul va avea Sală Polivalentă peste trei…

Sursa foto: Imagini din dronă, CNAIR

Ministrul Dezvoltării dă asigurări că Brașovul va avea Sală Polivalentă peste trei ani, iar peste cinci ani românii vor putea utiliza, ca rută alternativă la DN 1, drumul judeţean Brădet-Valea Doftanei

Municipiul Braşov va avea, în trei ani, o nouă Sală Polivalentă, iar în cinci ani turiştii şi braşovenii vor putea utiliza, ca rută alternativă la DN 1, drumul judeţean Brădet-Valea Doftanei, conform ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, care a verificat, luni, în judeţul Braşov, stadiul implementării unor proiecte pe care ministerul, prin entităţile subordonate, le finanţează.

Unul dintre principalele puncte din programul vizitei ministrului Cseke a fost semnarea contractului de execuţie pentru noua Sală Polivalentă din municipiul Braşov, o investiţie de 356,7 milioane de lei, derulată prin Compania Naţională de Investiţii, care va avea 11.233 de locuri.

„E un vis al braşovenilor. Din acest moment există 36 de luni, ca durată de execuţie a lucrărilor, în care această investiţie trebuie realizată”, a precizat ministrul, cu prilejul semnării contractului, alături de directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu, şi autorităţile braşovene.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, i-a transmis ministrului că braşovenii au nevoie şi de un stadion municipal nou şi că intenţionează, până la sfârşitul anului, să pună pe masa Guvernului un proiect pentru această investiţie, în condiţiile în care ar urma ca, până atunci, să fie finalizat un Studiu de Fezabilitate în acest sens, pentru care sunt prevăzuţi bani în bugetul local pe anul în curs.

„Eu nu sunt tipul de ministru care să facă promisiuni. (…) Noi, toate proiectele pe care le primim, şi mai ales dacă sunt mature, sunt bine-venite, Este evident că Braşovul merită o infrastructură sportivă modernă, care să includă şi un stadion. Eu cred, însă, că, dacă vrem ca lucrurile să fie bine făcute, trebuie să le luăm etapă cu etapă. Suntem într-un stadiu în care deja este o certitudine contractul de lucrări pentru noua Sală Polivalentă şi, odată ce ne apropiem de finalizarea acestei investiţii, importantă pentru Braşov, cred că se va putea vorbi de o nouă investiţie legată de Stadionul municipal. Cred că aceasta este o procedură corectă. Altfel, aşteptăm Primăria municipiului Braşov, şi cu (proiecte de – n.red.) creşe şi pe toate celelalte programe de investiţii pe care avem oportunităţi astăzi”, a declarat Cseke Attila.

Un alt obiectiv de investiţii vizat de ministrul Dezvoltării în deplasarea la Braşov este modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean Brădet, judeţul Braşov – Valea Doftanei, Prahova, viitoarea alternativă la DN 1, tronson catalogat de Cseke ca fiind „unul strategic”.

Conform ministrului Cseke, în zilele următoare, anunţul de licitaţie publică pentru realizarea acestei investiţii va fi vizibil pe SICAP, iar potrivit Studiului de Fezabilitate, este prevăzut un termen de 6 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor, astfel că, peste cinci ani, noul drum ar trebui să fie gata.

„Se va urca în SICAP investiţia referitoare la reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura între Brădet BV şi Valea Doftanei Prahova, o investiţie cu o lungime de peste 25 kilometri şi care va putea constitui o alternativă reală pentru DN 1, respectiv DN 1 A. Hotărârea de Guvern este de anul acesta, din februarie. Practic, acest tronson, care este clasificat ca drum judeţean, dar pe o parte însemnată este impracticabil, va deveni, prin reabilitare şi prin modernizare, o cale alternativă pentru toţi cei care vor să ajungă de la Braşov la Bucureşti şi de la Bucureşti la Braşov”, a precizat Cseke Attila.

În programul vizitei ministrului Dezvoltării în judeţ mai figurează vizite la noul corp al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, investiţie finalizată cu fonduri de la minister, prin CNI, şi la terminalul viitorului aeroport din Ghimbav.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. VORBE GOALE. BLA, BLA, BLA !

 2. si cine ii mai crede? eu, unul, dupa 30 de ani de minciuni, nu.

 3. Bravo ministre! Ești mai beton decât Grindi!

 4. Da, cu siguranta?! De 30 de ani se face in viitorii 5 ani. Ce-ar fi sa nu mai spuna nimic si sa faca ceva. Ca pana la urma de aia sunt platiti. Cu bani mult mai multi decat ar merita.

  • IN ULTIMII 4-5 ANI CHELTUIELILE BUGETARE CU SALARIILE, SPORURILE, SINECURILE SI PRIVILEGIILE AU CRESCUT DE MAI MULT DE DOUA ORI.

 5. Cinci ani pentru 25 de kmde drum judetean? CINCI ANI?!!!! Bai, mai bine nu mai deschideti gura, mi-ar fi rusine sa spun asa ceva.

  Iar Brasov Sibiu a fost ingropat din nou, va faceti ca munciti pana predati stafeta urmatorului mafiot care o sa o ia de la zero. Renegociat spaga, refacut SF-uri licitatii.

  Aeroportul Brasov este impins pana la alegeri sa va pozati toti burtosii la panglica.

 6. Cinci ani (promisiune!; sa nu uitam de când se discuta aceasta varianta)) pentru recalibrarea unui drum judetean este masura incompetentei ministerului transporturilor. Mi-a adus aminte de cei sapte ani fara tramvai din cartierul Titan (str. Liviu Rebreanu), pe vremea unor primari „remarcabili” ai Bucurestiului.

 7. Multi zic ca nu-l cred,30 de ani,blabla…In 2024 iar voteaza USL.

 8. Oamenii astia citesc macar stirile…? De polivalenta avem nevoie…? Sa nu se inteleaga gresit, recomand o carte pe luna, indiferent de varsta. Dar azi avem alte nevoi, ca altfel o sa ajungem sa ardem carti sub amenintarea frigului invadator, s-a mai intamplat.
  Centrale pe biogaz, silozuri pentru orice comestibil, plantari de copaci pentru foc si in giratorii…..
  Pe ce lume traiesc oamenii astia?

 9. Drumul asta se revarsa in Campina, la baraj este extrem de virajat – un mic Transfagarasan -, strica o zona sabatica…..
  De ce acolo sosea? Unde va fi imobiliara asociata?

 10. Unde-i autostrada promisă de partidele PSD,PNL în toate campaniile electorale !? A mâncat-o ursu’ !? Trăiască USL 2.0 + UDMR !

 11. Nu e voie de la stapanire cu autostrada peste carpati.
  V a zis ponta, da nu l-ati credit 🤣

 12. Asfaltam poteci!

 13. Acest fapt se întâmplă și în Bistrița….
  Primarul, vom construi drum expres Bistrița – Vatra Dornei….
  Vom avea bazin olimpic cel mai performant din România….
  Iar vin cetățenii bistrițeni și îi răspund, domnule primar d-voastră nu conjugați bine verbele, nu ați învățat bine conjugarea verbului ” vom avea” , ” vom face” cuuuu ” avem” , ” am făcut” , ” am construit”…..
  32 de ani de alba / neagra pentru cetățenii români, kutya fasza!!!!
  Mămăliga noastră.

 14. SPITAL REGIONAL LA BRASOV !