G4Media.ro

Ministrul Dezvoltării a stopat concursurile de angajare în instituție

Ministrul Dezvoltării a stopat concursurile de angajare în instituție

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat astăzi că a decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante din cadrul ministerului, cu excepţia celor care derulează programe cu finanţare europeană, potrivit Agerpres.

Motivul stopării angajărilor ține de încadrarea în bugetul din anul trecut, dat fiind că bugetul de stat pe 2021 nu a fost votat încă.

„În urma analizei necesităţilor existente la nivelul ministerului şi ţinând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 şi de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie. În acelaşi timp, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depăşit şi, deocamdată, nu cunoaştem care va fi numărul maxim de posturi finanţat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepţia posturilor vacante din Direcţia Generală Programul Operaţional Regional şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanţare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, aşadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a creşte efortul bugetar pentru instituţia noastră”, a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se reaminteşte că în data de 21 decembrie 2020, la nivelul MDLPA a fost demarată procedura pentru ocuparea a 33 de posturi vacante din cadrul ministerului. (Foto: Guvern)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Felicitari, dle ministru! Afara cu PUTORILE si HOTII din institutiile statului. LA MUNCA IN PRIVAT.

    • Cred ca ai citit alt articol. Ministrul de-l feliciți tu nu da pe nimeni afara. El doar oprește angajările PRIN CONCURS sub un pretext subțire și ridicol.
      Bănuiesc ca le va înlocui cu angajări pe ochi frumoși, cum știu ei mai bine sa facă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.